Yeni Kahta  Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatan, esnafa yapılan destekler konusunda PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, hükümetin pandemiden dolayı esnafa 25 bin lira tüm esnafa desteğinin olduğunu 1 yıldır çekilen kredilerin ise ertelendiğini anımsattı.

"Yeni Kahta  Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifi olarak esnaflarımızın yanındayız"

Cumhurbaşkanının son açıklamasında esnafın kredilerinin ertelendiğini ancak 1 yıl ödemesiz 20 bin liralık faizsiz kredi verilmesinin gerektiğini aktaran Çatan, şöyle devam etti:

"Tabiki biz esnaf olarak esnaflarımızın bu pandemi döneminde faizsiz bir paranın verilmesi gerektiğini düşünüyorduk tabi taleplerimiz içerisinde bunlarda vardı. En azından esnafa 1 yıl ödemesiz 20 bin lira faizsiz kredi verilmesi gerekiyordu.Çünkü esnaflarımız arasında kıraathaneler, kafeterya, lokanta, bu esnaflarımız bir yıla yakın kapalı. Bunun dışından düğün salonları, yemek şirketleri bunlarda kapalı.

Bu esnaflarımızın kiraları var çekmiş oldukları kredileri var. Devletimizin bunlara 20 bin lira faizsiz bir krediden  faydalanmaları gerekiyor diye düşünüyoruz. Tabiki bunlar hem esnaf odamız ve hemde kooperatif olarak biz taleplerimizi yetkililere ilettik. Yine de devletimizin Allah razı olsun, pandemi döneminde 25 bin lira esnafa sağladığı bir kredi var. Gelir kayıp desteği kira desteği yardımı yapıldı. Kredi konularında odamız olarak esnaflarımızı bilgilendirdik ve müracaatlarını yaptırdık. İnşallah bu pandemi döneminde bu hastalıktan kurutuluruz. Bizler Yeni Kahta  Esnaf Ve Kefalet Kredi Kooperatifi olarak esnaflarımızın yanındayız."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha