Adıyaman Yaş Sebze ve Meyve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Baki Kutlu, esnafa hizmet ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Her zaman esnafın yanında olduğunu vurgulayan Kutlu, "Adıyaman’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz seçimde bize oy veren esnaflarımıza bizi tercih ettikleri için teşekkür ederim. Bana oy veren, vermeyenden de Allah razı olsun. Daha önceki yıllarda tütün ve esnaflarımızın sorunları konusunda Ankara’ya ileterek, gittiğimiz özellikle toplantılarda dile getirdim. Ulusal marketlere karşı açıklamalarımız da oldu. Tütündeki demokratik eylemlerde bulunduk. Tüm esnaflarımıza çağrım; her zaman bir sıkıntıları olduğu zaman arasınlar. Herkes yaptığı işlerde zevk alıyor ben de vatandaşa hizmet ettiğimde zevk alıyorum. Bundan neşe duyuyorum. Gece 1'de olsa tekrar söylüyorum beni aradıkları zaman elimden geleni yaparım, sorunlarının çözümü noktasında. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın, ben esnafımın yanındayım. Çünkü ben Adıyaman sevdalısıyım. Adıyaman’ımız için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız"dedi.

Kira ve vergilerin yüksek olduğunu dile getiren Kutlu, şöyle devam etti:

"Kış olduğu için kuraklık olduğundan biraz sıkıntılar var. vergiler yüksek, kiralar pahalı sigorta yüksek, mazot pahalı olduğundan vatandaş zar zor çalışıyor. Hepimiz işçinin parasını çıkarsak, dükkan vergisini çıkarsak ne mutlu bize. Kahta tarafından birkaç sera var ama onlarda iç piyasa yerine dış piyasaya ürünlerini satıyor. Adıyaman bir sevkiyat bölgesi olmadığı için bize bir faydası yoktur. Elektrik pahalı, ilaçlar pahalı, işçi paralarının 80 TL olması onların gelir giderini karşılamıyor. Ben seracı arkadaşlar ile görüştüm, işlerinin çok iyi olmadığını söyledi. Sebze halinde fiyatlar uygun. Vatandaşı bekleriz" 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha