Bakır, yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın verdiği kararın emsal niteliği taşıyacağını ifade etti.

Yargıtay'ın bu kararı verirken olayın geçtiği yerin veya bölgenin de göz önünde bulundurulması gerektiği konusunda bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bakır, "Sadece Yargıtay böyle bir karar verdi, bu her bölgeye ayrı ayrı uygulanacak değil. Kadının ve erkeğin evlilikte durumuna ve pozisyonuna göre karar verebilir aile mahkemeleri. Bizim Adıyaman’da genelde takı kadına takılır. Şöyle bir şeyde var; nişanda erkeğe ve düğünde kadına diye bir şey var ama takı kadına takılır. Adıyaman’da zaten mahkemelerde de, bizim medeni kanunumuzda da eğer hukuk alanında bu şekilde bir boşluk olduğunda neye bakılacak örf, adete bakılacak. Boşanma davalarında verilecek kararlarda, takılar kadına takılır şeklinde bir karar vermede aile mahkemesinin karar vermesinde etkili olabilir Adıyaman’a yorumlarsak olayı"dedi.

- BOŞANMA DAVALARINDA BUNLARIN HEPSİ KONUŞULUYOR

Boşanma davalarında bu konuların hepsinin konuşulduğunu belirten Bakır, şunları kaydetti:

"Boşanma davalarında erkek de, kadın da birbirine olabildiğince saldırır pozisyonda. Birbirine olabildiğince 'ben ondan ne alırım, o benden ne alır' tabiki bunların hepsi konuşuluyor. Hepsi tartışılıyor. Takılar doğal olarak tartışılıyor. Kimisi bu takıları 'benim annem takmıştı', diğeri 'yok benim dayım takmıştı' gibi söylemler mutlaka oluyor. Bu en büyük sorunlardan biriydi. Ama yargıtayın bu kararı bu sorunu çözer mi çözmez çünkü bu yine bölgeye göre değişecek bir karar. Tabi Yargıtay bu karar verirken o bölge örf ve adetlerine göre bir karar vermiş, aynı şekilde burada bir değişiklik yok denilebilir. Adıyaman’da, Gaziantep’te örf, adet farklı. Karadeniz’de biraz daha farklı. Bu takı sorunu çözüldü Yargıtay kararı ile böyle bir şey söz konusu değil"

- BERABER EDİNİLMİŞ MALLAR BOŞANIRKEN EŞİT DAĞITILIR

Boşanmada mal dağıtımı konusuna da açıklık getiren Bakır, "Zaten medeni kanunumuzda edinilmiş mallar, evlilik birliği içerisinde edinilmiş mallar, zaten kadın ve kocası ve arasında eşit bir şekilde kanununda bu var zaten ama bunun takı ile olan kısmı sıkıntılı tabi ki, yoksa edinilmiş mallarda evlilik birliği içinde karı ve koca bunu paylaşırlar yani"şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha