Kırsal 4 gün önce anneleri telef olan yavru köpekleri görenler durumu Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler tarafından telef olan annenin yanında aç oldukları belirlenen 4 yavru köpek ekipler tarafından alınarak Veteriner Müdürlüğü barınağına getirildi. Burada yemek yedirilerek ve tedavisi süren yavru köpekler, tedavilerinin ardından doğaya salınacak.
Duyarlı vatandaşların ihbarıyla yavru köpekleri kurtardıklarını belirten Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü Veteriner Hekim Yusuf Işık,şunları söyledi:
"Vatandaşımızın ihbarı sonucunda dağlık alanında anneleri telef olan 4 tane yavru köpeğimiz barınağa getirildi. Müşahede altından şuan köpeklerimizin gerekli bakımları gerekli tedavi şuanda yapılmaya devam ediyor. 2 gündür bizimle beraberler hemen hemen 14 gün kadar bizimle kalacaklar. Gerekli aşılarını yaptıktan sonra sahiplendirmeye çalışacağız. Eğer sahiplendiremezsek 3 hafta daha bizimle kalacaklar. Sonrasında kısırlaştırıp küpesine gerekli cipleri takıp aşılama işlerini tamamladıktan sonra doğal yaşam alanına bırakacağız. Bu şekilde şuanda müşahede altındalar. Anneleri ölmüştü bu köpeklerin yanımıza geldiklerinde baya kötü durum dalardı. Şuanda belediyemizin barınağında gerekli bakım ve tedavileri devam ediyor. Muhtemelen biz köpekleri aldığımızda 3 gün önce anneleri telef olmuştu öyle görünüyordu. 3-4 gün önce telef olmuştu 3-4 gün boyunca aç kalmışlardı. Yanımıza geldiklerinde çok zayıf durum dalardı. Şuan biraz daha toparlanmış durumdalar. Tedavileri bakımları devam ediyor. Bunlar bittikten sonra dediğim gibi sahiplendirmeye çalışacağız sahiplendiremezsek eğer kısırlaştırıp tekrar doğal ortamına bırakacağız."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha