AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,Perre Haber Ajansına yaptığı açıklamada, kongre süreci, yargı paketi ve Adıyaman'a dair gelişmeleri kaydetti.

Alkayış, kongre sürecini genel merkezin ve il başkanlığının talimatları doğrultusunda verilen takvime uygun olarak sürdürdüklerini belirterek,

"Bu süreci takip ediyoruz. En son delegelerimizi belirledik. Buna ilişkin seçimimiz de oldu. Bundan sonra tabi genel merkezimiz bir değerlendirme yapacak. O değerlendirmeye göre de teşkilatlarda nasıl bir karar verilirse ona ilişkin olarak da teşkilatlar diğer dönemde bu süreci devam ettirecekler."dedi.

-"ÇALIŞMA ESASIMIZ TEŞKİLATLI ÇALIŞMA MODELİDİR"

 AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı olarak 2 yılı geride bıraktıklarını anımsatan Alkayış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bizim çalışma esasımız teşkilatlı bir çalışma modelidir. AK Parti Genel Merkezimizin bir çalışma modeli var. Bu çalışma modelini sahaya yansıtmak için var gücümüzle geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bunun faydasını da seçimlerde hakikatten fazlasıyla gördük. AK Parti olarak teşkilatlı şekilde çalışma imkanına sahibiz niçin, birincisi gerçekten vatandaşımızın AK Parti’ye çok ciddi bir teveccühü var. Bu teveccühü teşkilat yapısı içerisinde derleyip toparlayıp sandığa yansıtmak gerekiyor. Bunu da biz 31 Mart’ta çok güzel bir şekilde gördük. Son yapılan yerel seçimlerde zaten merkezi belediyede gerçekten çok güzel bir sonuç elde ettik. 28 encümenle de şuan zirvede. Yine bu seçimde ilk defa AK Parti tarihinde Yayla Konak’ta biz iki tane belediye meclis üyesi çıkardık. AK Parti Yayla Konak’tan yani bizim beldemizden umduğumuz bulamıyorduk. Bu seçimde iki tane belediye meclis üyemiz belediyede AK Parti adına hizmet ediyor."

Alkayış, AK Parti'nin tarihinde merkez ilçe olarak ilk defa 7 il encümeninin 7’sini de kazandığını vurgulayarak, "Bu AK Parti tarihinde ilk defa oluyor. Böylelikle şuanda Adıyaman’da hem yerelde hem genelde vatandaşımız çözümü AK Parti’de görüyor. Sorunlarının takibini AK Parti’de görüyor. Bu da bizim omuzlarımıza ciddi anlamda bir yük, bir sorumluluk veriyor. Biz, belediyesiyle, il encümeniyle, teşkilatlarıyla, milletvekiliyle, kadın, gençlik hepimiz bir sorumluluk altındayız. Bunun gereğini yapmak, bunun sorumluluğunu taşımak zorundayız. Geçmiş dönemde bizim için en güzel şey çalışma ortamıydı. İl teşkilatı, ilçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları, belediyemiz, il genel meclisimiz, belediye meclis üyelerimiz, tam bir uyum içerisinde ve belki deyim yerindeyse orkestranın tam bir uyumu şeklinde bir çalışma ortaya konuldu. Bu ortam da halktan teveccühü gördü. Bu şekilde davamıza inşallah hep beraber hizmet ettik."şeklinde ifade etti.

-"2023'Ü HEDEFLEYEREK BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ"

2023'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 yaşına geleceğini hatırlatan Alkayış, şöyle devam etti:

2023'ü hedefleyerek bütün çalışmalarımız yürütüyoruz. Dolayısıyla bir asır geride kalıyor. Artık önümüzdeki asırda Türkiye'nin bu şartlarda bu konuları konuşmamasını istiyoruz. Geleceğine güvenle bakan bir Türkiye istiyoruz. Bu çorbada Adıyaman'ın da AK Parti camiası olarak ebetteki tuzu olacak. Bunun takibini yaparak 2023 hedeflerine ilişkin çalışmalarımızı inşallah devam ettireceğiz. Ne iktidarın ne muhalefetin şuan gündeminde erken seçim yok. Şuan çok açık söyleyeyim. Ortadoğu'da olan hadiseleri hep beraber takip ediyoruz. Libya'da, Irak'ta, Suriye'de, İran'da gerçekten ciddi bir sirkülasyon var. Bu bölgenin amiral gemisi Türkiye'dir. Dolayısıyla Türkiye'nin iç çekişmeleriyle vakit geçirecek zamanı da yok, bu konuda çok ciddi bir sorumluluk altında. Ben parlamentodaki siyasi partilerin tamamına da bakıyorum, şuanda erken seçimin ne şartları var, ne de böyle bir beklenti var."

-"ŞUAN HİZMET ÜRETMENİN İCRAAT YAPMANIN ZAMANI"

Alkayış, şuan hizmet üretmenin icraat yapmanın zamanı olduğunu vurgulayarak, "Şuanda görevini gerçekten ciddi şekilde yapan bir hükümet var. Cumhurbaşkanımız dün 2019 yılını bakanlarımızla beraber değerlendirdi. Her alanda yapılan işleri icraatları kalem kalem saydı. Herkes de buna ulaşabilir. İnşallah 2020 yılında da bunun devam artarak gelecek diye düşünüyorum."dedi.

-"YARGI PAKETİ MECLİSE SEVK EDİLECEK DURUMDA"

 Yargı paketine dair özellikle hukukçuların, avukatların, baroların talepleri doğrultusunda güzel bir çalışma olduğunun altını çizen Alkayış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bunun bir iştirakçisi de Türkiye Barolar Birliğiydi. Şuanda da Cumhurbaşkanımız dün açıkladı.Yeni yargı paketi aşağı yukarı meclise sevk edilecek pozisyonda. Detaylarını inşallah komisyona sevk edilince göreceğiz. Ancak burada Türkiye uzun süredir bir şeyi deniyor. Etkin, hızlı ve adaletli bir yargı sistemini, olduğumuz zamana uydurmaya çalışıyor. Geçmiş dönemde mahkemeler için hedef süre getirildi. Yani siz bu gün bir mahkemeye gittiğiniz zaman, mahkemeyi açtığınız tarihte size söyleniyor. Diyor ki bu mahkeme bu gün sayısı içerisinde bu davayı bitirmeyi size vaat ediyor. Bunu hem hakim ve savcılarımız, hem avukatlarımız, hem de taraflar önceden görüyor.
İkincisi UYAP sistemi var. Gerçekten şuan sistem oturdu. Dünyanın en iyi sistemlerinden bir tanesi. Bu sistem yakın bir geçmiş tarihte vatandaşa açıldı. Vatandaş da artık kendi davasını UYAP üzerinde takip ediyor. Bunun devamı gelecek. Daha şeffaf daha hızlı ve vatandaşı adliye kapılarında bekletmeyecek bir sisteme doğru gidiliyor."

-"CEZALARIN İNFAZIYLA İLGİLİ BİR BEKLENTİ VAR"

Özellikle cezaların infazıyla ilgili bir beklentinin olduğunu ifade eden Alkayış,  "Buna ilişkin olarak hangi düzeyde tabi ki meclis komisyonuna sevk edildikten sonra detaylı görüşeceğiz. Cumhurbaşkanımız da söyledi. Buna ilişkin çalışmalar tamamlandı, inşallah yakın süreçte de kamuoyunun tartışmasına açılacak."dedi.

"EKONOMİK KALKINMANIN BİR ATILIMIN OLACAĞINI BEKLİYORUZ"

Alkayış, taşeronların şuan devlet bünyesinde olduğuna ve uzun süredir alım yapılmadığını belirterek, şunları dile getirdi:

"İki türlü alım var. Bir tanesi nitelikli mesleklerin yani öğretmen, doktor, hemşire, polis, hakim, savcı, katip gibi belli vasıftaki kişilerin alındığı şeyler. Bunların kriterleri zaten net kesin ve bilinen şeyler. İkincisi de bu toplum yararına 9 ay, 6 ay gibi İŞKUR üzerinden yapılıyor. Mesela en son İŞKUR alımlarında tamamen kura, yani kimin nasibinde kısmetinde varsa noter geliyor çekiyor. Böyle bir şey zaten mümkün değil. Fakat bunu hep beraber yani basınla bürokratı da, siyasetçisi de anlatması lazım. Torpille adam kayırmayla böyle bir ortam yok, zaten böyle bir sistem yok. Geçmişte nasıldı bilmiyorum ama şuanda yok.

Dediğim gibi nitelikli meslekler hakim savcıdır. Zaten hukuk fakültesini ilgilendiren konular bunlar. Ben bu konuda şunu söylüyorum. Çünkü çok sık karşımıza da geliyor. Sürekli partide de talepler geliyor bu şekilde sitemler de duyuyoruz. Ekonomimiz düzeldikçe, refah seviyesi arttıkça, iş imkanı arttıkça, zaten bu tür şeylerde olmayacak.  Malumunuz geçmişte, dünyanın da baskısıyla yani devlet başkanı açıkladı biz Türkiye ekonomisine bu zararı verdik diyor. Ama çok şükür etkileri kalkıyor da. Biz 2020 yılında herkesin evine utanmadan nafakasını götürebileceği, çoluk çocuğuyla beraber yaşayabileceği ve geleceğine umutla bakabileceği bir ekonomik kalkınmanın bir atılımın olacağını bekliyoruz.


Bu olduğu zaman da kimsenin bir şeyden şüphe etmesine de gerek yok. Aslolan vatandaşımızın refahını sağlamak. Bu sistemi de kurmak, takip etmek bizim asli görevimiz. Bu noktada da sistem son derece şeffaf. Çok açık söylüyorum son derece şeffaf. Son derece düzgün. Her yurttaş, şartları tutan her vatandaşımız da ilgili yere başvurusunu da yapabilir. Oraya atanabilir. Bu konuda hiçbir engel yoktur."

-"AK PARTİ OLARAK TEK GÜNDEM MADDEMİZ KOÇALİ BARAJI"

 Koçali Baraj yapımında müteahhidin iş bırakması nedeniyle aksamaların meydana geldiğini anımsatan Alkayış, "AK Parti olarak tek gündem maddemiz Koçali barajı. Biliyorsunuz müteahhidin işi bırakmasından dolayı bir aksama oldu. O da çok şükür milletvekillerimiz gayretleriyle özellikle Sayın Ahmet Aydın’ın gayretiyle belli bir şeye oturdu ve şu an yürüyor. Bütün performansımızı da onun üzerine yoğunlaştırıyoruz. Biz Kocaali'nin Adıyaman’a gerçekten çok büyük katkılar sunacağını biliyoruz. Bunu bir an önce bitirmemiz lazım."diye ifade etti. 

-"ADIYAMAN İNSANI DAHA FAZLA EKMEK GÖRECEK"

Alkayış, Organize sanayinin genişletilmesine dair vekillerin bir çalışması olduğunu ve belli bir noktaya da getirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz mermer buranın çok kıymetli bir hazinesi. Buna ilişkin olarak onun da organizesi kuruluyor. Bizdeki şuan sistem buradan çıkarılıyor, tırlarla başka yerlere götürüyoruz. Dolayısıyla tek onun faydası orda çalışan işçi kardeşlerimize ve bu sirkülasyondan etkilenen taşımacılık yapan esnafımıza. Ama eğer, burada işletebilirsek mermeri, buradan dünya piyasasına kavuşturabilirsek, bu buraya çok ciddi bir gelir getirecek. Ona ilişkin olarak da Sayın Valimizin de başkanlığında çok güzel bir çalışma yapılıyor. Yakın tarihte bitirilecek. Bu çalışmalar bitirildikçe de inşallah katkısını da göreceğiz. 
Küçük sanayi sitesiyle de ilgili bir çalışma var. Küçük sanayi sitesi, organize sanayi sitesinin genişletilmesi, mermer sektörüyle ilgili entegre zaten. Bunlar yapıldığı zaman inanıyoruz ki Adıyaman insanı daha fazla ekmek görecek. İnşallah bundan toplumca hep beraber kalkınacağız. 

Bunun teknik boyutunu bilmiyorum ama şunu söyleyeyim. Teşviklerle ilgili vekillerimizin bize aktardığı, aslında bir algı yönetmede de bir şey söylemek lazım. Aslında teşvikte diğer yerlerle herhangi bir farklılığımız yok. Tek fark şu Urfa’da da yeni bir işletme açarsanız, Adıyaman’da da açarsanız, sigortasını mesela ya çok düşük alıyor yada hiç almıyor. Dolasıyla bu Urfa, Antep’e, Adıyaman’a göre yapılan bir şey değil.

-" ADIYAMAN BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLMANIN BÜTÜN VASIFLARINI TAŞIYOR"

Devlet işsizliği engellediği, yeni iş alanı yaptığı için böyle bir teşviki var. Dolayısıyla Adıyaman bundan istifade ediyor. Şuanda Adıyaman bunu en iyi kullanan illerden bir tanesi. Organize sanayimizde de şuanda bu yapılıyor. Hatta vekillerimiz şartları da zorlayarak,  bunun gayreti içerisindeler. Bu noktada diğer illerle bir farklılaşmamız yoktur.

Bizim şunu yapmamız lazım. Adıyaman’ın tanıtımı, Adıyaman’ın organize olması, ortak akılla hareket edersek, inşallah Adıyaman bu bölgenin parlayan yıldızı olmanın bütün vasıflarını taşıyor. Bu noktada da basın sektörü, siyasetçiler, iktidarı muhalefeti, bürokrasi ve iş adamı bir araya gelecek, emek yoğun çalışacak, önüne hedefler koyarak bu hedefleri tutturmaya çalışacak.

Teşvikte bir farkımız yok ama mantalite olarak bizim bunu sağlamamız lazım. Aklın yolu bir 2020 yılında yaşıyoruz.  Hepimiz birbirimizi destekleyerek, Adıyaman hepimizin ortak paydasıdır. Buna odaklanıp önümüze bakmamız lazım. Bu noktada gerçekten söylüyorum geçmiş dönemde arka arkaya bakanlarımız vekillerimiz buraya taşıdılar. Faydasını da görüyoruz. 2020 yılına aslında hazırlık bunlar. Bunun faydasını inşallah önümüzdeki yıl göreceğiz diye umuyorum. "

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha