Merkeze bağlı Esence Köy Muhtarı Hasan Çelik, her yılın son aldığı maaşla 1 tona yakın aldığı yemleri yüksek dağlarda bulunan yaban hayvanların geçiş güzergahlarına dökerek, hayvanların beslenmesini sağlıyor.
Çelik, 2004'den muhtar olduğunu ve her yılın son ayında aldığı maaşla yoğun kar yağışının olduğu ve yaban hayvanların yemek bulamadığı, yemek ihtiyaçlarını karşılamak için aldığı yemleri köyün etrafında bulunan yüksek dağlarına dökerek hayvanların yiyeceğini karşılıyor.
2004'den beri muhtarlık yaptığını ve her yıl düzenli olarak dağdaki yaban hayvanlarını son maaşıyla aldığı 1 tona yakın yemle beslediğini belirten Hasan Çelik, "2004’ten beri muhtar olduğumdan beri her sene rutin bir şekilde burada doğa hayvanların yemleme yapıyorum. Yani bu keklik için, sincap için, tavşan ve dağ keçisi, dağ keçisi genlikle kar yağdıktan sonra yonca keklik ve sincap için de onların yiyebileceği yelmeden dağıtıyoruz yüksek yerlere de arazi arabalarıyla arkadaşlarımızın yardımı ile yemleme yapıyoruz kendi bölgemizde bütün arkadaşlara tavsiye ederim gerçekte benim bölgemde bahar olduğu zaman yoğun bir hayvan turu bulunmakta bu hayvanların bizim doğamızda faydası var keklik, sincabın biliyorsunuz sincap ormancıdır bölgemizde yoğun bir şekilde sincapta var, dağ keçisi, tavşan ve keklik bulunmakta. Burada güzel bir arıcılık yapmaktayız, yani organik arıcılık bölgemizde yoğun bir ağaç bitki örtüsü var çiçek, dağ çayı, kekik, ters lale yoğun bir şekilde bulunmaktadır" dedi. 

- ORGANİK ARICILIKTA ÇOK GÜZEL BİR VERİM ELDE ETMEKTE
Organik arıcılıkta da önemli olduğunu vurgulayan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Organik arıcılıkta çok güzel bir verim elde etmekte biz 3 yıldır da organik arıcılıkla bölgemizde uğraşmaktayız yani doğa ile iç içe yaşam bir köyüz şuan bunu daha ileri götürmeye çalışacağımızı düşünüyoruz inşallah. Her sene bir muhtarlık maşımı bu köy hayvanlarına yem alıp dağıtıyorum her sen bir ton yem dağıtıyorum yaban hayvanlarına"

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha