Daha öncesinde adı sıkça IŞİD ve benzeri terör örgütleri ile anılan Adıyaman, Alper'in atanmasının ardından başta Özel Hareket elbiseleri ile gezmesi, çevik bir insan olarak insanların aralarında yer alması gönüllerde taht kurdu.

Kentte fizibilite çalışmalarının ardından birçok hırsızlık, asayiş, uyuşturucu ve terör gibi konulara el atan Alper, Adıyaman'ı yaşanabilir bir alana çevirdi. 
7 aylık süreç içerisinde tefecilere yapılan operasyon, okul önlerinde oluşturulan Narko Timler tarafından uyuşturucu satıcılarına çok sayıda adrese operasyon düzenlenerek bir çok şüpheli gözaltına alınması ile kentte uyuşturuculara yönelik yol uygulamalarında kafe gibi kapalı alanlara düzenlediği baskınlar ile kentin huzurunu bozanlara yönelik uygulamaları aralıksız olarak sürdürülüyor.
Sosyal faaliyetler kapsamında sporda gençleri ile Adıyaman Atatürk Stadyumu'nda oynan maçlarda taraftarla bir araya gelerek taraftar ile arasında sevinç bağı kurarak taraftara maçı sevdirten Alper, centilmence maçların oynanmasını sağlaması, gruplar arasındaki birlik beraberliği oluşturması ile taraftar grupların taktirini topladı.
Başta hırsızlık, uyuşturucu, terör, huzur uygulamaları ve son olarak Alper'in istihbarat çalışmaları nedeniyle yerleri tespit edilen ve Adıyaman kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik karadan ve havan başlatılan operasyonda Özel Hareket ve İl Jandarma Komutanlığı timleri, karadan arazi taraması yaptığı ayrıca uçakların bombaladığı sığınma alanlarında 8 terörist etkisiz hale getirildi.
Daha öncesinde aydınlanmayan faili meçhul cinayetleri de aydınlatan Alper ve ekibi, bunlardan Harkçı Caddesindeki cinayeti 7 aylık sürede cinayet şüphelisini Kanada'ya gitmek isterken yakaladı.

Yine Kahta'daki cinayetin şüphelisi 2 kişinin tutuklanması ve cezaevi firarilerinin yerlerinin tespiti ile yakalanması ayrıca haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan bir çok olayın faili yakalanarak cezaevine teslim edilmesi gibi bir çok olayı aydınlatarak kentte yaşanabilir bir hali aldırdı.

SİYASESİLERDEN TAM DESTEK

Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Metin Alper'in başarılarından dolayı yaptığı açıklamada, "Geldiği ilk günden beri sayın Emniyet Müdürümüz hakikaten can siparene mücadele ediyor. Geldiği günden beri yaptığı işler, ortaya çıkarttığı farkındalık vatandaşın da olduğu gibi bizlerin de gözünden kaçmıyor. İnşallah başarılarının devamını diliyoruz. Zaten Adıyaman bir huzur kentiydi. Son zamanlar da biraz daha bunu hisseder olduk. İnşallah bunun devamını diliyorum. Tabi tüm Türkiye'de olduğu gibi sınırlarımızın dışında da operasyonlar devam ediyor. Devletimiz elhamdülillah çok güçlü. Gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gerekse emniyet mensuplarımız, kolluk kuvvetlerimizin tamamı şu anda belki de hiç olmadığı kadar güçlü dönemde. İradelerini değil, yüreklerini yansıtaraktan mücadele ediyorlar. Hep söylediğimiz bir şey var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği; bizim tek bir derdimiz var, biz tek milletiz, tek vatanız, bunu her platformda söylüyoruz. Bölünmez bir bütünlüğümüz var. Ayrı görüşlerimiz olabilir, farklı düşüncelerimiz olabilir ama bu hiç bir zaman bizim birlikteliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vereceğimiz anlamına gelmiyor. Dolayısı ile bu güzel çalışmaları biz de takdir ediyoruz. Sadece asayişte değil, trafikte de gözle görülür iyileşmeler var, İnşallah bunların da devamını umut diyoruz. Yeter ki bize böyle vatanını seven, vatan evlatları iş başında olsun" dedi.

- KLASİK EMNİYET MÜDÜRLERİNİN DIŞINA ÇIKTI

CHP Adıyaman İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ise Alper'in klasik emniyet müdürlerinin dışına çıktığını belirterek, şöyle kounuştu:

"Sayın İl Emniyet Müdürü Metin Alper Adıyaman'a geldiği günden bugüne kadar durmadan çalışmalarına hız vermektedir. Klasik emniyet müdürülerinin makamında oturmalarının çok dışına çıkarak Adıyaman halkıyla bütünleşmiş olması bizleri sevindirmiştir. Onun dışında ciddi olarak sorun olarak gözüken tefeci sorununa da çok ciddi bir şekilde üstüne giderek Adıyamanlı hemşerilerimizin gayri resmi tefecilerin elinde bulunmuş olması, onların kurtuluş noktasında ciddi olarak halkımıza vatandaşımıza destek sunmuştur. Bu konuda taktire şayan davranışlarda bulunmuştur. Geldiği günden beri özellikle spor camiası konusunda Adıyaman'daki gençlerin spora yönelmesi anlamında ve Adıyaman'daki spor anlayışında da emniyetle gençlerin kucaklaşması noktasında ciddi anlamda emek sarf etmiştir. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisinden beklentimiz; Adıyaman'ın trafiğinin çözümü noktasında ciddi adımlar atılmasını kendisinden bekliyoruz. Ayrıca emniyeti vatandaşların hizmetine açmış olması taktire şayan bir davranıştır. Vatandaşın kendisine ulaşabilir noktasında ciddi anlamda aradaki bürokrasiyi kaldırmıştır. Bu anlamda biz kendisine teşekkür ediyoruz"

- MEMLEKETTE GÜZEL ŞEYLER OLMAYA BAŞLADI

MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgül ise Alper'den çok memnun olduklarını vurgulayarak, "Sayın İl Emniyet Müdürümüz bu zaman içerisinde 5 yıllık bir hizmet Adıyaman'a getirdi. Adıyaman Milliyetçi Hareket Partisi ve Adıyamanlı bir vatandaş olarak Sayın Emniyet İl Müdürümüz Metin Alper'den çok memnunuz. Adıyaman'a geleli emniyet güzergahında çok güzel iyi gelişmeler oldu. Özellikle bu tefecilikte, madde bağımlısı gençler konusunda çok güzel çalışmalar yapıyor. Sayın müdürümüz ayrıca halkın içinden gelmiş biri gibi davranıyor. Herkese çok yakınlık gözteriyor ki bu da çok güzel bir olay, çünkü emniyet güvenlikçiler bizim malımızı, namusumuzu koruyan bir teşkilattır. Sayın müdürümüzde bu konuda çok hassastır. Dertleri dinlemeyi, dertlere çare olmayı ön plana almış ve bir Adıyamanlı gibi Adıyamanlıdan daha çok hizmet aşkı görüyorum kendisinde, bu sebeplerle de sayın Emniyet Müdürümüz Metin Alper'e hem teşkilatım adına hem de bir Adıyamanlı olarak çok teşekkür ediyorum. Ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

- GELEN GİDENİ ARATMADI

Eskisaray Mahalle Muhtarı Mahmut Göksu ise "Emniyet Müdürümüz Adıyaman halkınında taktir ettiği gibi bende kendisini taktir ediyorum, başarılarının devamını diliyorum, şimdi bizde bir laf vardır; Gelen gideni aratır diye bu sefer tam aksi oldu. Gelen gideni aratmadı. Çok başarılı hizmetlere imzasını atıyor. Özellikle bu tefecilik olsun, uyuşturucu olsun, bu gibi konularda çok büyük bir duyarlılıkla üstüne üstüne gidiyor. Özellikle daha fazla gidilmesini temenni ediyorum, inşallah gider, şimdi emniyet müdürümüz geldiği günde demişti ben Adıyaman'a rahat etmeye değil, Adıyamanlıları rahat ettirmeye geldim. O şekilde güzel hizmetleri oluyor, ben kendisini tekrardan tebrik ediyorum"dedi.

- GÜVENLİK SORUNU KALMADI

Turizm İşletmecisi Yunus Darbaş ise "Daha önceki dönemde IŞİD'le ilgili daha önceki emniyet döneminde ciddi sıkıntı yaşadı. Ancak yeni emniyet dönemimizde takındığı tavrıyla halkın içinde oluşuyla ilgili olarak şuan güvenlik anlamında Adıyaman'ın ben bir sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. Ciddi manada halkın içinde halkın adamı görüntüsü veriyor, işte tefecilikle ilgili madde bağımlılarıyla ilgili şuan ciddi manada sıkıntılar minimize ediliyor. Ben bu konuda Adıyaman'ın güvenlik amaçlı sorunu olduğuna son süreçte inanmıyorum. Bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha