Perre Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Öztürk, yaşanmış hikayelerden esinlenerek kaleme aldığı kitabının kısa hikayelerden oluştuğunu belirtti.

Yazar Öztürk, her hikayenin bir mesaj içerdiğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu hikayeleri hazırlarken, günlük konuşmalardan derlediğim çalışmaları yazıya döktüm. Bu hikayeler Manisa’nın Soma ilçesinde de farklı günlerde gazetelerde yayımlandı. Daha sonra bu hikayeleri bir kitapta okuyucularla buluşturmayı düşündüm. Kitabımın hazırlanma aşaması yaklaşık 2 yıl sürdü. Kitabımın devamı olarak 2. ve 3. kitaplarımı da hazırlamayı düşünüyorum. Kitap içerisindeki hikayelerden örnek vermek gerekirse; Soma'da tiyatro grubumuzun içerisinde yer alan bir bayan arkadaşımızın babası intihar etmişti. Bu acı olaydan etkilenerek "Çınarda Sallanan Pehlivan" adında bir hikaye yazmıştım. Bu şekilde hikayelerle insanlara mesaj vermeyi düşünüyordum. Böylelikle yazmış olduğum her hikayenin kendisine göre vermek istediği bir mesaj var."

Kitabının Nisan ayında çıktığını kaydeden yazar, kitaba yoğun talep olduğunu internet üzerinden yaklaşık 30 sitede satışların devam ettiğini söyledi.

Öztürk, kitaba ulaşmak isteyen okuyucuların www.kitapsec.com ila www.kitapyurdu.com gibi sitelerden ulaşabileceklerini belirterek, "Tilki Yayınevinden çıkan kitabım orta yaş grubuna hitap ediyor. Kitabımı alan ve okuyan kitap severlerden olumlu yönde mesaj alıyorum. Hatta birçok okuyucum yeni kitabımın ne zaman baskıya gireceğini bile soruyorlar. İlerleyen dönemlerde kitap fuarlarında okuyucularımla, okullarda öğrencilerle bir araya geleceğim. Adıyamanlı bir yazar olarak insanların keyifle okuyacakları bir kitabı halkımıza kazandırdığım için oldukça mutluyum. Ayrıca okuyucularım 0552 218 2743 no'lu hatdan da bana ulaşabilirler."dedi.

-Yazar Mehmet Ali Öztürk

 Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı olan Tepecik Köyünde dünyaya gelen Öztürk, Adıyaman merkezde ortaöğretimimi tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu.

Öztürk, devlet memuru olarak görevine devam ediyor.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha