Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde 20 kursiyer, ‘’Sıfır Atık Projesi’’ kapsamında usta öğretmenler eşliğinde ördükleri bez çantaları vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.

Hem meslek öğrenen hem de doğayı korumaya destek olan kadınlar günde 20 çanta üretiyor.

ÇATOM sorumlusu Zeynep Erdem, Sıfır Atık Projesi'ne destek olmak adına böyle bir kurs açtıklarını belirterek, Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Sıfır Atık Projesi'ne destek amaçlı bez çanta ürettiklerini söyledi.

Erdem, malzeme desteğinin Halk Eğitim tarafından karşılandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

‘’Bizlerde üretimini destekliyoruz. Bu yapılan ürünlerimiz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Adıyaman Valiliği’ne verilecek halka dağıtılması için eğer istek olursa daha da genişletmeyi düşünüyoruz. 

-''İŞKUR DESTEĞİ İLE KURS AÇARAK DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ''

Poşetlerin azaltılması veya tamamen durdurulamasa da en azından azaltılmasına destek amaçlı günlük 20 tane yaptıklarını aktaran Erdem, bez çanta üretimini daha da artıracaklarını kaydetti.

Erdem, kursiyerlerin gönüllü başladıklarını ancak ilerleyen zaman içerisinde İŞKUR desteği ile kurs açıp devam ettirmeyi istediklerini vurgulayarak, ‘’Şuan buraya gelenler gönüllü olarak yapıyorlar. Şuanda 20 kursiyerimiz var, kurslarımız yarım gün. İsteyen herkes gelebilir. Ev hanımları evde oturup sıkılmaktansa buraya gelip sosyal ortamda meslek öğrenirler. Ev ekonomilerine katkı sağlamış olurlar. Burada meslek öğrenen arkadaşlarımız daha sonra sipariş olarak kendileri kazanç elde edebilirler.

-"HEM ÇEVREYİ KORUYUP HEM DE MESLEK EDİNİYORLAR"

ÇATOM eğitmeni Selma Güven ise öğrenciler ile birlikte günde yaklaşık 20 çanta yaptıklarını belirterek, "Burada biz file poşetleri yapıyoruz. Öğrencilerimizle beraber günde 15-20 tane yapıyoruz. Tabi ki bunların sayısı değişiyor. Burada şuanda 20 kursiyerimiz var. Malzemelerimizi Halk Eğitimin bağlı olduğu yerlerden temin ediyoruz ve burada işlemesini biz yapıyoruz" diye konuştu.

Kursiyer Zarife Atlı da yaptıkları çantalarla çevreyi koruduklarını ve hanımların evde oturmak yerine ÇATOM'a gelerek katkı sağlamaları gerektiğini dile getirerek, "Kursa geliyoruz, fileleri yapıyoruz, çevremize milletimize katkıda bulunuyoruz. Zamanımızı çok güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Ev hanımları evde oturacaklarına buraya gelip zamanlarını değerlendirsinler. Eşim, çocuklarım bana destek veriyorlar. 4 yıldır kurslara geliyorum. Hedefim aileme katkıda bulunmak. Elimden gelirse iş yeri açmak isterim. Neden olmasın bizde kendimize güveniyoruz" dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha