Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) bünyesinde Ocak ayında başlatılan kursa 20 kadın eğitim görüyor. Haftada 5 gün eğitim gören kadınları, usta öğreticiler eşliğinde yaptıkları bez oyuncakları kimsesiz, engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklara hediye ediyor.
Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) bünyesinde eğitim gören kursiyer ev kadınları yaptıkları bez oyuncakları engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklar için dikiyor.
Durumu iyi olmayan, engelli ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklar için bez oyuncak üreterek hediye ettiklerini belirten Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi usta öğretici Ayşegül Kızılbay,"Oyuncaklar dikiyoruz. Değişik oyuncaklar yapıyoruz. Bu yaptığımız oyuncaklarımızı zihinsel engellilere, rehabilitasyon merkezlerine, durumu iyi olmayan ve oyuncak alamayan ailelerimize dağıtıyoruz. Günde 10 oyuncak yapıyoruz bunu aya vurursak 200 oyuncak yapıyoruz. Oyuncaklarını alan çocuklarımız bize teşekkür ediyorlar. Onları sevindirdiğimiz için buraya gelen ev hanımlarımızın, gençlerimizin Adıyaman Belediyesi bünyesinde hepsi maddi bir beklenti beklemeden gönüllü geliyorlar."dedi.
-"ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNU HİÇBİR ŞEYE DEĞİŞMEM"
Ev hanımlarına çağrıda bulunan Kızılbay,"Ev hanımlarımız evde oturmasınlar bu gibi yerlere başvuru yapsınlar. Bu tür yerler hem zaman harcamaları için hemde birşey öğrenmeleri için güzel bir yer. Günlerini geçirsinler stres atsınlar. Buraya gelenler 18 ve  60 yaş üstü gönüllü çalışanlarımız var. Her yaştan bayanlarımız buraya yazılabilirler."şeklinde konuştu
Çocukları çok sevdiği ve kimsesiz çocukların mutluluklarına ortak olmak için bez bebek işini tercih ettiğini belirten Zeliha Ayaz(68),"Gönüllü olarak buraya geliyorum. Burayı neden tercih ettim kimsesiz çocuklara oyuncak yapmak için çocukları çok sevdiğim için benimde torunlarım var çocuklarım var. Bende kimsesiz çocukların mutluluğuna vesile olmak için geliyorum buraya herkese tavsiye ediyorum burayı ev hanımlarımıza hayatımda hiç oyuncak yapmadım burada öğrendim. Ev hanımlarının hepsi böyle işlerle uğraşmasını isterim, evde oturmasınlar streslerini atarlar günlerini geçirirler yürüyüş yapmış olurlar. Çocukların oyuncakları verdiklerimde onların mutluluğunu hiçbir şeye değişmem buraya geldiğim için eşim ve çocuklarımdan tam destek alıyorum"dedi.
Hem vakit geçirdiğini ve hemde çocukları sevindirdiklerini belirten Ezgi Küçükkaya(24) ise şunları söyledi:
"Oyuncak yapıyoruz gönüllü olarak zihinsel engelli çocuklara, öğrencilere yardım yapıyoruz. Burayı daha önceden duymuştum, başvurmak istedim gönüllü olarak geldim. Buraya geldiğimde sıkılmıyorum, vaktim var gelmek istedim geldim."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha