Keleş, Adıyaman'da Gençlik İl Müdürlüğü Bünyesinde Eğitim öğretim yılının bitmesiyle beraber yaz spor okullarında faaliyetlerinin yaklaşık 14'ü engelli spor branş olmak üzere toplam 30 farklı branşta, 60 antrenör eşliğinde 5 ile 18 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz yaş spor okullarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

-"HALKIMIZ TÜM TESİSLERİMİZDEN ÜCRETSİZ FAYDALANABİLİR"

Keleş, amaçlarının çocuklara, gençlere ve toplumun her kesimine sporu sevdirmek olduğunu belirterek,"Spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın aynı zamanda toplumda spor kültürünün güçlendirilmesinde katkıda bulunmak ve sporun daha geniş kitlelerine ulaşmasına yaygınlaşmasını amaç edinmiş pozisyondayız ancak bu anlamda dolayısıyla tüm tesislerimiz 7/24 vatandaşlarımızın hizmetinde istedikleri saatte, istedikleri gün ve saatlerde tüm halkımız, tüm gençlerimiz tüm tesislerimizden ücretsiz bir şekilde faydalanabilirler."dedi.

-"YAZ SPOR OKULLARINDA ALTIN ÇAĞI YAŞIYORUZ"

Yaz spor okullarında özellikle son dönemlerde altın çağı yaşadıklarını vurgulayan Keleş, şöyle devam etti:

"İstatistik ve performans olarak son yıllar da en yüksek düzeydeki gerek katılım açısından, gerekse de istatistik açısından en iyi durumumuzu yaşıyoruz. Yaklaşık 13 bine yakın sporcumuz yaz spor okullarında 30 farklı branş ta İl müdürlüğümüz bünyesinde ve antrenörlerimiz eşliğinde şuan spor eğitimi almaktalar. Bu normal şartlarda istatistiksel pozisyonda 5,6 bin iken şuan 12, 13 ve 14 bin dolaylarında seyrediyor buda bizi son derece mutlu ediyor. Çünkü sporun geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve  sağlıklı bir toplum için mutlak suratlarda spor tesislerinde ve spor eğitimlerini almasını amaçlıyoruz bu anlamda sporun önleyici hizmet pozisyonda olması bizim için son derece önemli. Çünkü artık gelişen dünyada gençlerimiz üzerine birçok dez avantajın olumsuzluklarının tehdit olarak göründüğü şu dönemde ve özellikle teknoloji bağımlılığı zararlı maddelerden, uyuşturucu madde bağımlılığından tutun terör örgütlerine meyilli olan çocuklarımızın kandırılmasına yönelik bir sürü çocuklarımız tehdit altında. Bu anlamda sporun gerçekten buradaki iletişim gücü veya önleyici hizmeti bizim için çok önemli, çünkü biz ne kadar çocuklarımıza dokunabilirsek, ne kadar çocuklarımızı spor yaptırabilirsek, ne kadar bireylerimize, eve beyinlerimize spor yaptırabilirsek çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı tüm zararlı alışkanlıklardan o kadar kurtarmış oluruz ve sağlıklı bir toplum için çok büyük  adımlar atmış olacağız."

Keleş, Gençlik İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, "Tabi bu anlamda gerek  bakanlığımızın projeleri,  gerekse yerel projelerimizle çeşitli gençlik ve spor faaliyetleri projeleriyle ilimizde spor anlamındaki faaliyetlerimiz devam etmektedir." dedi.

-"MÜSABAKALARDA BAYRAĞIMIZIN DALGALANMASINA VESİLE OLMAK"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, tüm ailelerin, tüm ebeveyinlerin ve gençlerin sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir toplum için sporla buluşmalarının sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Sporla buluşan çocuklarımızın akabinde yetenekli çocuklar ile ilgili yaptığımız tarama neticesinde çocuklarımızı performansa yönelik daha üst düzeyde spor yapmalarını sağlamak, uluslararası  müsabakalarda bayrağımızın dalgalanmasına vesile olmak. Ben buradan tüm ailelerimize, sporcularımıza katıldıkları için katılamayan ve katılmak zorunda olan veya katılmaya vesile olan geçlerimize, kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Herkesi tesislerimize spor yapmaya davet ediyorum."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha