Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Adıyaman İl Temsilcisi Tayfun Güzel, pandemi nedeniyle esnafın zor günler geçirdiğini belirterek, "İş yerleri şuan çok kıt imkanlarla yürüyor, çok fazla alışveriş olmuyor o nedenden dolayı imalatta durgunluk var." dedi.

Pandemi sürecinden önce yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu belirten Güzel, "Hediyelik eşya olsun alışveriş yükü olsun tamamını karşılıyordu. Pandemi İle birlikte hem dışarıdan turist organizasyonların kesilmesi hemde vatandaşların çok fazla şehre gelmemeleri nedeniyle en kısık günlerini yaşıyor. Umuyorum ki pandemi sürecinin ardından tedbirlerle birlikte vatandaşlarımız daha huzurlu ve rahat bir ortamda gelip alışverişini yapacaklar." diye konuştu.

Alanda tarihi ve yöresel ürünlerin satıldığı bölümlerin olduğunu aktaran Güzel, şöyle devam etti:

"İşyerlerinde heybeler olsun, çantalar olsun, halılar olsun, kilimler olsun, insanlar gelip buradan alışverişini yapabilir hem Türkiye genelinde hemde yurtdışından gelen yabancı konuklarımızla hediye olarak kendi ülkelerine memleketlerine götürüyorlar. Burada esnafımız hem para kazanıyor hemde imalatı arttırıyor ama pandemi süreciyle birlikte iş yoğunluğu azaldı. İşyerleri şuan çok kıt imkanlarla yürüyor, çok fazla alışveriş olmuyor o nedenden dolayı imalatta durgunluk var. Talep olmayınca hazırlanan ürünler eşyalar elde kalıyor satılmıyor. Ama umuyorum ki pandemiden sonra yeni sosyal hayatta vatandaşlarımız daha çok gelecek ve burada alışverişlerini yapacaklar."

Bölgede ticaret yapan işyeri sahibi Eyüp Çanga ise pandemi nedeniyle zor günler geçirdiklerini dile getirdi.

Çanga, "Pandemi sürecinden sonra özellikle bu caddenin baya bir kırgınlık ve düşüş yaşıyoruz. Gerek insanların korkusu gerekse Adıyamanlıların tedbirsiz davranışlarından dolayı çoğu kırsal kesimden geldiği için ne alışveriş yapabiliyor esnaf olarak paramıza para katamıyoruz. İnşallah pandemi sürecinden sonra hayat normale döner." ifadelerini kullandı.

Yusuf Berrak da 26 yıldır esnaf olduğunu belirterek, "Gün güne kötüye gidiyor. Geçen senede aynısıydı fark etmiyor. Geçen seneyle bu sene aynı turist hiç görmedik." dedi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha