Adıyaman’da Murat Uyan mesleğin giderek teknolojiye yenik düştüğünü belirterek, yeni çırakların yetişmediğini ve kendisinden sonra bu mesleği devam ettirecek kimsenin bulunmadığından üzgün olduğunu söyledi.

"Bozuk saatler çöpe atılıyor"

Yıllardır duran, arıza yapan ve kırılan saatleri tamir edip, zamanın tekrar ilerlemesini sağlayan saatçiler, gün geçtikçe kendilerinin de durma noktasında olduğunu söylüyor. Teknolojinin ilerlemesi ile artık ihtiyaçtan daha çok takı haline gelen saatler, belirli kesimler tarafından tercih edilse de, artık bozulan saatler tamir ettirilmek yerine çoğunlukla çöpe atılıyor.

"Unutulmuş meslekler arasına girmek üzere"

Saatçi Murat Uyan, "Saat işinde uğraşan esnaflar olarak teknolojiye yenik düşüyoruz. Dijital, akıllı saatler ve ateş ölçer saatler çıkmış bizim uzun zamandır yapmış olduğumuz bu meslekte ustalığımız bitmiş duruma geliyor. Terzi olsun bakırcı olsun bu meslekler atık bitme aşamasına geldi. Eskiden vatandaşlar saat alırken dikkatli bir şekilde alırlardı. Değerine işleyişine bakarlardı bu kadar teknoloji ilerlememişti . Ama şimdi ürün çok olunca alım gücümüz yok zaten pandemiden dolayı işlerimizde çok durgunluk var. Birde bu akıllı saatlerinde çıkmasından sonra vatandaşlarımız artık akıllı saat soruyor. Yani sağlam olmasına bakılmıyor. Artık bizim mesleğimizde unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında girmek üzere bizlerde teknolojinin  ilerlemesi işlerimizde gerilemeye neden oluyor. dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha