Vakalarda ve ölüm oranlarında beklenen düşüşün yaşanmaması ve son günlerde tekrar artması koronavirus için alınan önlemler yeterli mi? sorusunu akıllara getiriyor.

"Kurallara uymuyoruz"

Salgından bir an önce kurtulmak istediklerini ifade eden Ayhan Çınar, "Sosyal mesafe, maske ve hijyenik kurallara uyarsak salgında bir an önce kurtulacağımıza inanıyorum. Alınan önlemler yeterli ama vatandaşlarımız kurallara uymuyoruz ama kurallara uyarsak bunu da anlayışlı bir şekilde çözeceğiz."dedi.

"Virüsten kurtulmayı istiyoruz"

Türkiye'de virüsten dolayı çok feci ölümlerin yaşandığını vurgulayan Metahan Kutlay ise, "Çin’in bir biyolojik savaşı olarak düşünüyorum. Ama  aşının bir an önce bulunması ve virüsten kurtulmayı istiyoruz. Alınan önlemler yeterli ama farklı farklı yöntemlerde kullanılabilinir. Vatandaşlarımızın bazıları kurallara uyuyor bazıları uymuyor."ifadelerini kullandı. 

"Kısıtlama olsa güzel"

Zehra Apaydın da vatandaşların kurallara uymadıklarını belirterek,şunları ifade etti:

"Herkes heryerde, biraz daha kısıtlama olsa güzel olur. 65 yaş üstü dediler bir saatten sonra sokağa çıkmayacak güzel en azından yaşlılarımız daha az insanlarla iç içe olacaklar. İş yerlerinin sürekli açık olmasında iyi değil hafta sonları bir kısmının açık olması bir kısmının kapalı olması gerekiyor. Kurallara uyanda var uymayanda var."

"Maskeyi 15 gün kullanıyorlar"

Virüsün ilk çıkışında tedbir almadıklarını savunan Aziz Kulak ise iş işten geçtikten sonra tedbir alındığını söyledi.

Sağlık personeli olduğunu sözlerine ekleyen Kulak, şöyle devam etti:

"Kendimde sağlıkçı olduğum için bir yakınıma, bu maskeyi ne kadar sürede temizliye biliyorsun diye sorduğumda bana 15 gün içerisinde değiştirebildiğini söyledi. Yani bu kadar da olmaz, maske ve maskenin değiştirme süresi önemli insanlar ya kollarına takıyor yada hiç takmıyor. Ya da taktıklarında bir hafta boyunca değiştirilmiyor. Tabi bunu uzmanlar daha iyi bilir. Maske kullanımı daha da çok önemli, sosyal mesafe çok önemli dikkat etmemiz gerekiyor."

"Karantinayı delip geziyorlar"

Abdurrahman Kaya, Adıyaman'da pandemiden dolayı ilerleme olduğunu belirterek, "Genelde insanlar maskeli görünüyor. Sayının bu kadar fazla olmasına anlam veremiyoruz. Alınan önlemler yeterli ama bizim insanlarımız biraz bilinçsiz kalıyor. Çünkü karantinada olanlar karantinayı delip çıkıp geziyorlar. Onun öyle olmasına da  vatandaşlarımızın daha hızlı bir şekilde kapmasına neden oluyor. Eğer insanların karantinada kalması gerekiyorsa evde kalmaları gerekiyor. Adıyaman’da vakalar daha yüksek seviyede dikkatli olmamız gerekiyor."diye ifade etti.

"Tedbirler yeterli değil"

Vatandaşların çoğunluğunun maske takmadığına işaret eden Murat Maden de, "Kurallara uyulmuyor burada vatandaşlarımızın daha bilinçli olması gerekiyor burada  her hayatını kaybeden bir insanı akrabamız olarak görmemiz gerekiyor. Tebdirler yeterli değil daha sıkı bir şekilde olması gerekiyor."dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha