Adıyaman’da 3 kuşaktan beri dede mesleğini sürdüren Enes Keskin, kış mevsiminde tatlı satışlarının arttığını söyledi.

Yaptıkları tatlıların yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Keskin, Perre Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamasında, Adıyaman halkına sıcak taze kaliteli malzeme kullanarak hizmet sunduklarını ifade etti.

-"TATLI ÜRETİMİ YAZ AYLARINA GÖRE 3 KATI ARTTI"

Tatlıcılık mesleğinin yaklaşık 51 yıldır dede mesleği olduğunu anlatan Keskin, kış aylarında sezon yoğunluğu yaşadıklarını söyledi.

Keskin, tatlı üretimlerinin yaz aylarına göre kışın 3 katına çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu mevsimlerde insanlar ister istemez üşüyor, enerji kaybı oluyor, bu nedenle kış ayları bizim sezonumuz oluyor. Biz kış aylarında gece saat 11’e kadar sıcak tatlı çıkarıyoruz, yani üretimimiz yaz aylarına göre kış aylarında 3 katına çıkıyor. Mesela yaz aylarında tatlımız kış aylarına göre 3’den 1’e düşüyor ama kış aylarında çok şükür Adıyaman’da elimizden geldiği kadar Adıyaman halkına sıcak, taze, kaliteli 1’inci sınıf malzeme kullanarak halkımıza hizmet ediyoruz. Çok şükür kış aylarında çok yoğun oluyoruz müşterilerimize o güveni vermişiz. Kış aylarında tatlı tüketimi daha çok oluyor. Ayak üstü sıcak sıcak tüketiliyor."

Keskin, tatlıda glikoz kullanılmamasını vurgulayarak, "Bazı tatlıcılar hazır şurup yani glikoz dediğimiz şerbet kullanabiliyor. Biz elimizden geldiği kadar, toz şekeri kendimiz kaynatıyoruz."dedi.

Ürettikleri tatlının sağlık açısından herhangi bir zararı olmayacağını belirten Keskin,şöyle devam etti:

"Müşterilerimiz rahat bir şekilde tüketebiliyor. Ben kendim bile her gün tatlı yemeden duramıyorum. Yani bizim ürettiğimiz tatlıdan bir zarar gelmez üstüne faydası vardır ve çok sağlıklı. Müşterilerimiz aileleriyle çocuklarıyla rahatlıkla gelip yiyebilirler. Tatlının ham malzemelerine zam gelmesine rağmen, biz 2 senedir daha zam yapmadık, 1,25 zam yapmamız gerekiyor ama biz yine kış ayında müşterilimiz tatlıya rağbet gösterdiği için şuan da zam yapmıyoruz. Malzemeye zam gelmesine rağmen bizler müşterilerimizin tatlılarımıza gösterdiği ilgiden dolayı 1,25 den satmaya devam ediyoruz."

Vatandaşların güvendikleri yerlerden toz şeker kullanan ve hazır şurup yani glikoz kullanmayan yerlerden alış veriş yapmalarını tavsiye ederim. Çünkü sağlığımız çok önemli onun için tatlı alırken hafif kızarmış olmasına, tatlının sönmemiş yani taze olmasına dikkat etmeliler ve tatlının ucuz olmasına bakmasınlar."

-"BÖYLE LEZZETLİ VE GÜZEL TATLI GÖRMEDİM"

Çocukluğundan beri burada tatlı yediğini söyleyen Mehmet Kılınç ise, "Burada ki ustalar halka tatlısını çok güzel yapıyor sıcak ve taze çıkıyor. Halka tatlı baya güzel. Zaten kış ayındayız her üşüdüğümde gelip halka tatlı yiyorum. Burada ki tatlılar sıcak sıcak çıktığı için baya rağbet görüyor ve biz Adıyamanlılar olarak ta durmadan buradaki tatlı salonunu tercih ediyoruz. Halka tatlı bayağı lezzetli, 7’den 70’e herkes gelip alıyor yada hemen burada ayak üstü yiyor. Ben Kahramaraş’ta okuyorum ve çok yer gezdim hayatım boyunca da böyle lezzetli ve güzel tatlı görmedim, hiçbir yerde de yok."diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha