Adıyaman Belediyesi Kadın Girişim Merkezinde bakırcılık kursuna katılan ev hanımları, el emeği, göz nuru ve büyük sabırla bakır ürünler yapıyor.

Dinç: Önce kursiyerdi şimdi usta öğretici oldu

Adıyaman Belediyesi  Kadın Girişimler Koordinatörü Ramazan Dinç, PHA muhabirine kurs hakkında yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle kapalı olan kursun yeni normalleşme süresinde kurallara uygun olarak açıldığını kaydetti.

Dinç, her yaştan kursiyerlerin olduğunu belirterek, "Gençlerimiz, 55 yaş grubu  kursiyerimiz var. Burada hocamızın da bir başarı öyküsü var.Önce kursiyerdi şimdi usta öğretici oldu. Bizde hocamızla çalışmaktan dolayı son derece mutluyuz."dedi.

Çelik: Bütün ev hanımlarımızı bekleriz

Usta öğretici Pınar Çelik, 4 yıl önce kursiyer olarak oturduğum koltukta şimdi usta öğretici olarak görev aldığını söyledi.

Çelik, kursu 2018 yılında Kadın Girişim Merkezinde Halk Eğitime bağlı olarak açtıklarını belirterek, şunları ifadelere yer verdi:

"20 kadın kursiyerimiz var. Pandemiden dolayı sosyal mesafeden dolayı sayıları biraz düşürdük. Özellikle hediyelik bakır işlemeler yapıyoruz. Kahve seti, fincan, saatler yapıyoruz. Bir ürünümüzün yapımı tamamlanması 3 gün sürüyor. Bütün ev hanımlarımızı bekleriz. Bu sanat çok güzel ve zevkli. Kadınlarımızın günlerini burada çok güzel geçirdikleri bir iş, herkese tavsiye ediyorum.

"Gelinimle iş yeri açmayı düşünüyoruz"

Kursiyerlerden 55 yaşındaki Hikmet Bilgiç, kursa gelini ile birlikte geldiklerini belirterek, "55 yaşında olduğunu ve bakırcılık kurusuna yazıldım. Pandemi döneminde kapandı ama yeniden buraya geldik. Eşim çocuklarım ve torunlarım buraya gelmemi çok istediler. Evde oturan kadınlar buraya gelsinler öğrenmenin yaşı ve zamanı yok 4 tane torunum var. Gelinim ile kursa geliyoruz eğer kursumuz tamamlarsak bir iş yeri açmayı düşünüyoruz."dedi.

"Evdeyken sürekli hastalanıyordum ama buraya geldikten sonra beyin ve bedenen çok rahatım"

Kursiyer Güler Işıklı ise burada meslek öğrendiklerini ve stres attığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"54 yaşındayım 4 aydır kursa geliyorum. Pandemiden dolayı kurslar kapandı ve yeniden açılınca yine kursumuza gelmeye başladık. Buraya gelerek hem iş öğreniyoruz ve hem de stres atıyoruz. Bunun dışında başka kurslara da yazıldım.10 parmak daktilo kursundan belge aldım. Ev hanımlarının evde oturmaması isterim. Buralara gelmelerini isterim, evde sıkılıyorsunuz zaman geçmiyor boş zamanlarını değerlendirmelerini isterim. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun ki bu tür yerleri açarak bizlerin meslek öğrenmelerine vesile oluyorlar. Hedeflerimiz var eğer biraz daha öğrenebilirsek hocamızın yanında çalışmak, burada bir işyeri açacak arkadaşlarımız olursa yanlarında çalışma fırsatımız olur. Ben evdeyken sürekli hastalanıyordum ama buraya geldikten sonra beyin ve bedenen çok rahatım."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha