Yeni Pınar Mahallesi Atatürk Caddesinde bulunan Adıyaman Halk Kütüphanesi 2 yıl önce güçlendirilmesi amacıyla geçici bir süreliğine Bahçelievler Mahallesine taşındı.

Yeni binanın dar olduğunu ifade eden vatandaşlar bir an önce kütüphanenin kendi binasına taşınmasını istiyor.

-"BÜTÜN ŞEHRİN VE HEPİMİZİN BÜYÜK AYIBI OLMALI"

Yerin çok dar olduğunu hizmete uygun olmadığını ifade eden Hande Koldaş, şunları dile getirdi:

250 bin nüfusun üzerinde olan bir şehirde kütüphanenin olmaması bence, bütün şehrin, hepimizin en büyük ayıbı olmalı. 2 yıldır şahsen bu kütüphane burada olmadığı için ben kitap alamıyorum ve şuan bile geçici kütüphaneye gittiğimiz de bile boş yer bulamıyoruz. Öğrenciler tarafında aşırı talep var.

Öğrenciler çünkü evde ders çalışabilecek bir mekanları, yerleri yok, dershane fiyatları çok yüksek olduğu için çocuklar kütüphanede ders çalışmak istiyorlar oda yetmiyor. Benim kişisel tercihim idarecilerin mutlaka her mahalleye mutlaka bir tane kütüphane kurmaları gerektiğini kaydeden Koldaş, biz eğitim ile kalkınabiliriz, yeni kütüphanemizin bir an önce yapılması gerekiyor. Madem yıkmayacaktınız neden çıkarttınız kütüphaneyi buradan, madem yıkacaktınız iki buçuk sene geçti neden yıkmıyorsunuz."

-"YER BULABİLMEK İÇİN SABAH GİDİYORUZ"

Kütüphanede yer bulamadıklarını dile getiren Hacı Yusuf Sönmez ise, "Sabahtan gidiyoruz anca yer buluyoruz. Eski kütüphane yer konusunda daha iyiydi, en azından yer buluyorduk sıraya falan girmiyorduk, hem eski kütüphanemiz daha yakındı, ben öğrenciyim evim buraya yakın ama geçici kütüphaneye uzak gitmek de sıkıntı yaşıyoruz."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha