Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü salgını nedeni ile uzun süre kısıtlama ve yasaklara maruz kalan vatandaşlar ve esnaflar 1 Haziran genelgesi ile birlikte rahatlama yaşadı.

Kapalı olan esnaflar işyerini işletmeye tekrar başlarken vatandaşlarda merkez ve çarşı sokaklarına akın etti.
Vatandaşların rahatça dışarı çıkabilmesi ve akın etmesi bazı esnafların yüzünü güldürürken diğer esnaflar daha hiçbir şey değişmediğini ifade etti. 

Vatandaşlar pazar gününün de hem vatandaşlar hemde esnaflar için önemli bir iş günü olduğunu ifade etti ve saatlerin daha da uzatılması gerektiğini söyledi.

Pandemi ve havaların ısınmaya başlaması nedeniyle kapalı ortamlarda bunalan insanlar yaz saatini de fırsat bilerek  kendilerini dışarı attı. Sokak ve caddelere akın eden vatandaşlar kent merkezinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Bazı esnaflar ise pandemi sonrası vatandaşların alışveriş yapmasından memnun olduklarını söyleyerek maske kuralına uymalarını istedi.

"İşlerimiz pandemiden önceki iş seviyemize ulaşmak üzere"

Kuaför Mehmet Yüksel, "Bu son yasaklardan sonra işlerimiz yine eskisi gibi çok bir fark olmadı ama diğer esnaf baya mağdur oldu, mesela kıraathane ve benzeri yerler. Biz geçen sene biraz etkilendik, bu sene müşteri biraz daha rahat gelmeye başladı, pandemi korkusunu yendi. Bunun haricinde de işlerimiz pandemiden önceki iş seviyemize ulaşmak üzere böyle iyi ama aşılama da hemen olursa daha iyi olur."dedi.

"Pazar günü kısıtlamasının bizim için hiç iyi olmadı"

Kısıtlamaların kaldırılmasından beklentilerinin olduğunu söyleyen gümüş satışı yapan esnaf Şahin Ceyhan ise "Pandeminin açılması daha henüz bir şey fark etmedi anca 1 haftaya belli olur, yalnız pazar günü kısıtlamasının bizim için hiç iyi olmadı. çünkü Pazar günleri esnafın iş yaptığı bir zaman esnafında ayrıca dinlenmeye hakkı var hafta boyu çalışıp pazar günüde yasak gelmesi yine çok üzücü oldu bizim için. Genel olarak çok bir şey değişmediği kanısındayım ben. Saatlerde aynı şekilde en fazla bir saat ileri gitti. Akşamları mesela daha uzun daha ileri saatlere alınabilirdi bir çok yerde zaten saat dokuz da akşam oluyor insanların yemesi, içmesi, toparlanması derken zaten o anda yasak başlıyor yani yasakların kalkması ve ya kalkmaması çokta bir şey değiştirmedi bizim için"şeklinde konuştu

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha