Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında açıklama yaparak, Kovid-19 tedbirleri kapsamında salgının önüne geçilmesi amacıyla kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısıtlamaların kısmi olarak kaldırılma kararının ardından Adıyaman Belediyesi Evlendirme Dairesi ve ilçelerde 2 günde 350 nikah başvurusu oldu. Düğün sezonun başlamasıyla ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında nikah yoğunluğu yaşandı.

Kısıtlamanın kalkmasıyla 1 Haziran itibariyle 650 bin nüfusun olduğu kentte son 2 günde evlendirme dairelerinde gün almak isteyen 350 çift başvuruda bulundu.

"Geçen yıla oranla nikah sayımız çok yüksek"

Pandemi nedeniyle evlenmek isteyen çiftlerin evliliklerini ertelediğini ve normalleşmenin başlamasıyla yoğunluk yaşandığını belirten Nikah Memuru Ahmet Tamer, "Cumhurbaşkanımızın açıklamasından hemen sonra gecede İçişleri Bakanlığımızın genelgesi yayınlandı. Konuyla ilgili bütün detaylar ifade edilmiş oldu. Bu genelge itibariyle açıklanan şartlar sebebiyle hakikaten 2020 yılı içerisinde binde 14 oranıyla zaten Adıyaman birinci olmuştu düğünlerle ilgili Bu senede yine bir rekora koştuğumuzu düşüyorum. Bu 2 günlük zaman zarfında salı ve çarşamba 200 tane başvurumuz oldu. Bu 200 başvurunun yüzde 40 diyebileceğimiz oran düğün salonlarında düğün olacak çiftlerimizi baz alan diğer kalan yüzde 60 ise burada çiftlerimizin nikahlarını kıyıyoruz. Tabi pandemi gölgesinde bu düğünler nikahlar bir iki kere yasak ve iptal, erteleme durumları oldu. Çiftler ve aileler bu durumda hakikaten ok zor durumda kaldılar. Bizde özellikle belediyemiz olarak onların sıkıldığı, gün bulamamaktan, ertelendiği yoruldukları bu durumdan mesai gözetmeden arkadaşlarıyla birlikte olan bildiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dün ve bugünde sayıya hakikaten bende şaşırdım yoğunlukta çok anlamadık ama bir baktık 200 yakın başvurumuz olmuş. Gecen seneye oranla yine bugün ki; nikah sayımız çok yüksek. Gecen sene haziran ayında bizim kıydığımız nikah sayısı bugüne oranlar 200 daha düşük."dedi.

Damat Hamurcu: Herşey ülkemiz için, daha iyi günler için

Nikahları kıyılan Gülbahar ve Ferhat Hamurcu ise pandeminin normalleşmesiyle birlikte mutlu olduklarını söylediler.
1 yıldır pandemi nedeniyle nikahlarını ertelediklerini belirten damat  Ferhat Hamurcu, "Yaklaşık 1 yıldır bekliyorum çalıştığım yerden de çıkamadım hem ondan hemde pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Nikahlar açıldı bizde hemen nikah işlemlerine başladık. Allah kısmet etti bugüne nasip oldu. Bazen fedakarlık yapmak lazım, bizde fedakarlık yaptık. Herşey ülkemiz için, daha iyi günler için."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha