Güçlü Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güçlü, yaptığı açıklamada, yeni bir marka olarak piyasaya girmelerine rağmen çok güzel olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Şuan üretim aşamasında bir sıkıntılarının olmadığını belirten Güçlü, "Adıyaman olarak halkımıza teşekkür ediyoruz. Şuan gelen talepler çok iyi. İnşallah devamı gelir diye düşünüyoruz. Şuan ulusal marketler dışında yerel marketlerde ürünlerimiz var. Fiyatlarda öbür firmalara göre çok uygun, kalite anlamında herhangi bir sıkıntımız yok. O konuda Adıyaman’ımızın desteğini bekliyoruz. Daha da Adıyaman’ımızın desteğini bekliyoruz. Şuan makinelerimiz teknoloji ile ürettiğimiz ürünler ulusal marka dediğimiz markalardan daha kaliteli ürün çıkarıyoruz. Kalite konusunda herhangi bir terettütümüz yok. Fiyat konusunda öbür firmalardan uygunuz. Adıyaman bize biraz daha destek verirse daha da iyi olur inşallah"dedi.

- 1 LİTRELİK YAĞLARIMIZ DA MARKETLERDE YER ALACAK

Yakında 1 litrelik yağı da piyasaya süreceklerini anlatan Güçlü, şöyle  konuştu:

"Şuanda 4,5 ile 18 litrelik üretimde var. 1 litrelikte de 5 ay sonra onu da yapacağız. Adıyaman il ve ilçeleri, çevre illere tabi fazla olmamak kaydıyla oralarda da varız. Olumlu tepkiler alıyoruz. Kalite anlamında bugün Kahramanmaraş, Malatya, Van’a kadar yağımızı gönderiyoruz. Orada herhangi bir şikayetimiz yok. Tabi bunlar zamanla olacak işler. Bunlar bir günde olacak işler değil. Bu konuda biraz sabırlı olmak gerekiyor. Başta biraz mücadele olması gerekiyor. Pes etmemek gerekiyor. Piyasa şartları çok zor. Rekabet ortamı çok fazla, buna rağmen biraz sabırlı olmak gerekiyor. Çalışkan olmak, temiz mal üretmek gerekir. Piyasa girme adına kaliteli mal başta kalite olduktan sonra her şey olur. Ama tabi yeni gençler Adıyaman’da bu eksikliği hissediyoruz"

- KALİFİYE ELEMAN BULAMIYORUZ

İstihdam konusuna da değinen Güçlü, "Biz kalifiye eleman bulamıyoruz. Burada dışarıdan getirdiğimiz ustalar, müdürler. Hep dışarıdan gelmiş. Bu konuda biz Adıyaman’da sıkıntı yaşıyoruz.  Yetişmiş eleman konusunda iş ve işçi bulma kurumundan destek alıyoruz. Müdürümüz de bizim yanımızdadır. İnşallah bunları aşarız diye düşünüyorum.  Şuanda piyasa şartları çok zor. Rekabet ortamı çok fazla, buna rağmen bizim bu cazibe merkezi 6. bölge dediğimiz şartlar tam daha oturmadı. İnşallah bunlarda ileriki zamanlar da olacak, bu konuda biz biraz geri kaldık. Biz şuan 5. bölgede olduğumuz için Şanlıurfa ile rekabet etme şansımız yok. İşçi konusunda SSK primleri bunlar hep bizim için artı bir maliyet. Türkiye’de şuanda çok büyük bir rekabet var. Üretim çok fazla, tüketim az. Onun için özellikle yurt dışına açılma şartını görüyoruz. İhracat olmaz ise olmazlardan bir tanesi. Bunun yanında bazı şartlar elvermesi gerekiyor"ifadelerini kullandı.

- TEŞVİK ÇOK ÖNEMLİ

Teşvik faktörünün çok öneml olduğunun altını çizen Güçlü, şunları söyledi:

"Bugün 5. bölge ve 6. bölge arasında çok büyük fark var. Biz bu farkı kapatmak adına çok mücadele ediyoruz. İş yok diye bir şey yok. İş beğenmemezlik var.  İnsanlar biraz daha rahat iş bulayım düşüncesine sahip. Burada gelip bir yağ fabrikasında bir eleman olarak çalışıp, 3 sene sonra, 5 sene sonra usta olup işi bilme adına herhangi çaba sarf eden yok. Gelir gelmez ben bilgisayar başında, muhasebe, güvenlik. Bu tür talepler var. Olumlu bir şekilde gelip, güzel bir şekilde çalışıp da ben bu işi öğreneyim diyen yok. İleriki aşamalarda il dışından getiriyoruz. Dünya kadar maaş veriyoruz. Adıyaman’da biz 15 senedir yağ fabrikasındayız. Daha bir adam yetiştiremedik. İşsizlik var ama kağıt üzerinde, bana göre işsizlik yok. İş beğenmemezlik var. işkur il müdürümüz ziyarete geldi. Kayıtlarda 40 bin işsiz görülüyormuş, bende dedim bana 5 tane eleman gönderin, maalesef yok. Gelen yok. Bütün sektörde bu eleman sıkıntısını yaşıyoruz"   

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha