Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, Adıyaman 5’inci Gıda Hayvancılık Fuarı hazırlıklarına Nisan ayında başladıklarını kaydetti.

Kovid-19 salgısının dünyada gösterdiği etki nedeniyle Türkiye'de de alınan tedbirler kapsamında fuarın 23 Eylül ile 27 Eylül tarihlerine Ticaret Bakanlığı tarafından ve bilim kurul üyelerinin aldığı kararlar doğrultusun, ertelendiğini anımsatan Gül, şunları ifade etti:

"Bakanlık 23 Eylül ile 27 Eylülde 5’inci Gıda Hayvancılık Fuarı yapma kararını aldı. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımız başlattık. Bize ön görülen ve sunulan, tedbirler kapsamında fuarımızı gerçekleştireceğiz. Alacağımız tedbirler fularımıza gelecek olan ziyaretçilerimiz geldiklerinde araçlarını ücretsiz şekilde dezenfekte etikten sonra, kendilerini sosyal mesafe kapsamında danışmanlarımız alıp HES kodlarını sorgulayacaklar. Sorgulama sonrasında ateşleri ölçülüp daha sonra arınık tünelinden geçtikten sonra fuar alanına kontrollü bir şekilde ziyaretçilerimiz alınacaktır. Bunun dışında katılımcılarımızın tamamı siper, maske ve eldiven kullanacaklar. Vatandaşlarımız fuar içerisinde bulunan 5 metre koridorlarda sosyal mesafe kurallarına uyarak gezebilecek ve ürünlerini alabilecekler." 

Ziyaretçiler için bekleme alanları oluşturulacak

Gül, kapalı alanlarda tedbirlerin en ün üst düzeyde tutulacağını belirterek, "Vatandaşlarımızı sıkmayacak şekilde onlarında sağlıklarını da hat safhada düşünerek giriş ve çıkışların kontrollü bir şekilde fuarımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir yazılım sistemi ile fuar içerisine giren ve çıkan kişinin hesaplanarak kapımızda yazacak içerde kaç kişi var, kaç kişi çıkmış kaç kişi giriş yapmış diye bunu da daha kontrollü bir şekilde yapacağız. Vatandaşlarımız sıkılmasın diye bekleme alanları oluşturacağız."şeklinde kaydetti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha