21 yaşındaki yazar Bağcı, kitap yazmaya nasıl başladığını ve bu süreçte başından geçen olayları anlattı. Büyük zorluklarla ilk kitabını çıkaran genç yazar, ikinci kitabını çıkarmak için destek bekliyor.

Kitap yazmaya ilkokulda başladığını belirten Bağcı, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında, ilk kitabının şiir kitabı ikinci kitabının ise psikoloji üzerinden toplumsal konuları içerdiğini kaydetti.

-İlk kitabımı bütün yayınevleri satıyor"

Genç yazar, daha çok okul dönemlerinde yazdığını belirterek, "Daha sonra lisede daha çok yoğun oldu sonra bir radyo programında arkadaşımın desteği ile radyo metni yazıp seslendirmeye başladım. İlk kitabım 11 aydır baskıda şuan bütün yayınevleri satıyor."dedi.

Kitabının seçkin yayınevlerinin hepsin de mevcut olduğunu aktaran genç yazar Bağcı, şunları ifade etti:

"Şiir kitabımın adı 'Siyah Beyaz', daha çok duygusal olarak anlatılmış romantik bir kitap. Şiir kitabı olduğu için tercih edilir daha çok, hem sıkılmaz hem de okunabilir bir kitap. 2’nci kitabımda, şiir kitabından biraz daha farklı ilk kitabımda, biraz duygusal olarak bahsettim ama 2’nci kitabım, biraz psikoloji üzerinden toplumsal konuları ele alarak yazdım. O biraz daha roman tarzı bu diğerinden daha farklı iki farklı kitabımı dile getirdim."

Yazar Bağcı, zaten ilkokuldan beridir yazdığını ve kendince derslere pek yoğunlaşmadığını belirterek, “Arkadaşlarım derslere yoğunlaşırken ben o zaman şiirler falan kitaplarıma defter aralarına falan yazıyordum daha sonra ilgim olduğunu anladım ailemde bunu anladı çevremdekilerde bunu anladı. Sonra ben bunu geliştirmek istedim birkaç yazarla tanıştım sonra birkaç yere başvurdum. Yayınevleriyle konuştum kitabımı çıkardım.” dedi.

Bağcı, şöyle devam etti:

"Bu bir yetenek mi bilmiyorum ama özümde olan bir şey olduğunu düşünüyorum. Yazdığım bütün yazıların hepsi bana ait çok insanın böyle olduğunu düşünüyorum nasıl desem duygularını dile getiremediklerini kendilerini ifade edemediklerini sakladıklarını düşünüyorum. Bu şekilde bence yazan birçok insan vardır sadece açığa çıkarmıyordur. Ben sadece bunlara bir dil oldum şuan yazan insanlar varsa da bence onlarda saklamasınlar bu onlar için bir getiri olabilir daha da sosyalleşe bilirler kendilerini ifade etme yönleri daha çok artabilir.

Sürekli kitap okuduğunu aktaran Bağcı, "Çok kitap okuyorum tavsiyede ediyorum yani kitap okumak çok farklı bir şey sana çok getirisi oluyor çok fazla şey öğretiyor sana, merak merakı getiriyor. Ben kitap okurken çok bilmediğim birçok anlam çıkıyordu sonra bunları araştırıyordum. Bu bana yeni yazdığım kitapta çok yardımcı oldu çünkü psikoloji kitabı yazmak biraz zor. Aslında toplumsal konuları ele aldım insanlarda gördüğüm daha önce bahsettiğim gibi kendilerini ifade edememe şekli, sonra duygularını açığa vuramama şekli, konuşamama şekli bu şekilde duyguları benimde kendi yaşadıklarımı dile getirerek hepsini kitapta buluşturdum."

"Hedefim topluma sesimi duyurmak"

İkinci kitabında birçok insanın kendini bulacağına inandığını vurgulayan Bağcı, "Örnek aldığım yazar şuan İbrahim Sadri, Necip Fazıl ama şuan felsefeye ve psikolojiye yoğunlaştığım için şuan Sokrates, Nietzsche, Kayle onları okuyorum. Şuan hedefim topluma sesimi duyurmak ve yazdığım kitabı insanlarla tanıştırmak çünkü çoğu insanın kendini bu kitapta bulacağını biliyorum. Bende internetten kitap okuyorum benimde internette kitaplarım var ama bu şekilde daha kalıcı olduğunu düşünüyorum en azından bir daha okuyabileceğim bir kitap, evinde olabilecek bir kitap, masanda olabilecek bir kitap."dedi.

Genç yazar Pınar Bağcı, ailesinin de fikrini aldığını ve desteklediklerini ifade etti.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha