PHA muhabirine, 4  yıl önce bugün İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Vodafone Park yakınında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda yaralandığını ifade eden Enes İzci,  o gün yaşadıklarını anlattı.

Mahmut ve Filiz İzci çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan İzci, Fizik Tedavi Bölümünden mezunu olduğu Nişantaşı Üniversitesine diplomasını almak için Adıyaman'dan İstanbul'a gittiğini belirtti.

"Hastanede sıramı verdiğim 3 polis ağabeyim şehit oldu"

Başına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralandığı anlatan İzci, şunları dile getirdi:

"O gün Üsküdar’daydım, arkadaşlarım çağırmıştı arkadaşlarımın yanına gidiyordum. Beşiktaş Stadyumu'nun oradan geçtikten sonra patlama oldu. Tanımıyorum ama yanımda bir kişi şehit oldu. Dolmuş taksideydim, o arada arabadan indim. Etraf mahşer alanı gibiydi.

Başıma şarapnel parçası isabet ettiği sonradan fark ettim. Hemen hastaneye götürdüler beni.Hastaneye gittim emar ve tomografi çekilmesi gerekiyordu. Patlamadan sonra ilk hastaneye gittiğim için beni emara alacaklardı ama  bende sonra gelen ve durumu ağır olan polis ağabeylerimi gördüğümde sıramı onlara verdim. Sıramı verdiğim 3 polis hastanede şehit oldu."

"3 gün komada 1 hafta yoğun bakımda yattım"

Kan kaybı olduğu için dolayı kırmızı alana alındığını anlatan İzci, "Bugünde olsa yine sıramı polislerimize veririm gece 2 beyin ameliyatı geçirdim. Ameliyatım 14-15 saat sürdü.3 gün komada ve 1 hafta yoğun bakımda yattım. Şuana kadar 5 ameliyatımı oldum daha da olacağım. Benim tek dileğim vatanımız ve milletimiz bir olsun benim her zaman söylediğim bir söz var. Vatan için ölmekse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim."

"Vatan sevgisi bayrak sevgisi o yaralarımı bana unutturuyor "

İzci, hastaneden taburcu olduktan sonraki süreci şöyle aktardı:

"Hastaneden çıktıktan sonra 6 ay fizik tedavi aldım. 55 gün konuşmadım ve sağ tarafımda bir his kaybım oldu. Ama hamdolsun o kadar yaşadıklarıma rağmen şehit olmayı isterken gazi oldum. Buda benim için bir şereftir. İstanbul’a gittiğimde patlamanın olduğu yerden geçtiğimde o  yaşadıklarım gözlerimin önüne geliyor. Ama dönüp arkana baktığımda vatan sevgisi bayrak sevgisi o yaralarımı bana unutturuyor. Biz vatanı bölmeye çalışan hainlere bölünemeyeceğimizi gösterdiğimiz zaman daha mutlu oluyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha