Vatanım için verecek, birden fazla canım olmadığı için üzgünüm. Nathan Hale

Oyun üstüne oyun oynanan Ortadoğu coğrafyası, he gün yeni hesapların yapıldığı konuma gelmiştir. Türkiye dışındaki devletlere bakıldığında bunu çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Hepsinin gayesi bölgeye hâkim olmak ve enerji kontrolünü elinde bulundurmak. Bizi diğer ülkelerden ayıran farkımız da bu anlayıştır. Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Herkesin rahatça yaşabileceği yapıya kavuşturmaktır. Bölgeyi savaştan ve illegal yapılardan arındırmak için büyük bir çaba gösteriyor.     

ABD, terör örgütleriyle mücadele etmesi gerekirken, aksine sınırımızda 30 bin kişilik bir ordu kuruyor. Bu orduyu kime karşı kurduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu ordunun kimler tarafından meydana geldiğini hepimiz biliyoruz. ABD destekli yapı, varlığını Türkiye’ye karşı ispat etmeye çalışıyor. Hem varlığını muhafaza etmeye çalışıyor hem de tehdit unsuru olarak bölgede yaşayan ülkelere karşı gözdağı vermeye çalışıyor. Ne yaptığını anlamak mümkün değil? Kısacası ahlaki ve insani duygulardan uzak, hukuk anlayışında habersiz olan düşünce yapısıdır.

Batı medyasında terör örgütlerini özgürlük savaşçısı olarak gösterilmesi ahlaksızlığın daniskasıdır. Sözde bu özgürlük savaşçıları, binlerce masum insanın ölmesine sebep olmuştur. Binlercesi de mağdur edilmiş ve yurtlarını terk etmek zorunda kalmıştır. Eğer her özgürlük böyleyse, vay halimize! Bunlar kavramların ne anlama geldiğini de unutmuş vaziyette. Çünkü her türlü barbarlığı yaşatan bir terör örgütünden, özgürlük savaşçısı bahsetmek kadar aciz bir durum olamaz. Çünkü bu barbarlar, canlı bombadan tutun, insan tacirine kadar her türlü insan dışı suça bulaşmış terör örgütün ta kendisidir. Avrupalılarda medyada utanmaz bir şekilde özgürlük kavramını bunlarla yan yana getirmeye çalışıyor.

Avrupa’nın havalimanlarında dehşet saçan terör örgütlerine herhangi bir yaptırımın olmaması manidardır. Adeta bunlar Avrupa’nın göbeğinde yasaları çiğneyerek halkın üzerine yürüyen bu canilere herhangi kısıtlamaya tabii tutulmaması her şeyi ayan beyan açıklıyor. Çünkü her iki tarafta organizeli şekilde hareket ediyor.

Türkiye’nin var olma meselesi olarak gördüğü Afrin operasyonu, terör örgütlerini ortadan kaldırma konusunda kararlı durumu hala anlamayanlar var. ABD’nin kurduğu ve oluşturduğu 3-5 kişi ve gönderdiği silah dolu tırlarla bu işi haledeceğine inanıyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir. Ne Afrin-Münbiç ne de sınırımıza yakın bölge olsun, en ufak bir örgütün yerleşmesine asla ve kata müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda kararlı duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız olsun hem güvenlik ve kolluk güçlerimiz olsun hem de halk olsun; herkes bu davaya inanmış, birlik ve beraberlik duygusu içerisindedir.

Vesselam!!