Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili bence. Dışarıdan beslenen ve ülkesine nefret besleyen bazı zavallılar. Sayın başbakanımıza hakarete varan sözler söylüyorlar. Sonrada dünyada ne kadar Türk devleti varsa (Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan vb.) Kıbrıs’ta bir Türk devletidir, Türkiye’den bağımsız ve Türkiye’den daha demokratik daha çağdaş bir ülke olduğunu dile getiriyorlar.1574’ te gitmişiz bu topraklara. Geçmiş bir bağ var aramızda. Binlerce şehidimizin, gazimizin kanı dökülmüş bu topraklara. O yüzden sahip çıkar sahipleniriz. Bizleri uyutmaya çalışanlara inat uyumayacağız. Kimileride halen uyuyor. Bakın:

 Milliyet gazetesi yazarı Metin Münir şunları söylüyor ve ekliyor;” biz Kıbrıs’ta görev yaparken saat 14.00 a kadar çalışır sonra öğle uykusuna yatardık. Şimdi bunu kaldırdılar. Ama ben halen uyuyorum ve herkese tavsiye ediyorum.” 1984 yılında devletimiz bu uygulamayı kaldırmıştır. Yıllardır süre gelen bu uyumaya bir son vermiştir!  

Türkiye Cumhuriyeti devletinin paralarıyla ayakta duran ilimizde, çirkin pankartları açanlar,  ulusal çıkarımızı sağlamak için yapıyoruz diyorlar. . 170 bin insan yaşayan bu yerde bazıları çıkacak “tamam şehit verdiniz, para verdiniz, veriyorsunuz da, yeter sizinle işimiz kalmadı biz Rumlarla beraber olmak istiyoruz.” Ne güzel. Bunu söyleyenler ya hiç yakınlarını kaybetmemiş ya da hiç parmaklarının ucu kanamamış. Bu insanların dünyaya bakış açısı farklıdır deniliyor. Çok belli, gözlüklerini çıkarmayı unutmuşlar. Bu söylem ve pankartları açanlar da çok iyi biliyorlar ki iki ülkenin tek başbakanı var.

Bir programa canlı telefon bağlantısıyla katılan Çağan Baysal, Lefkoşa’da öğretmen, Türkiye’de eğitim görmüş, tekrar ülkesine dönmüş, görev yapıyor. Başbakanın konuşmalarını onur kırıcı buluyor. Yalnız Sayın Tayip Erdoğan’dan bahsederken de başbakanımız diyor. Dolayısıyla aslında karşı çıkanlar bile kendilerini Türkiye’nin bir ili olarak görüyor.

 

Kıbrıs’ta görevli devlet memurlarının maaşının 5 bin lira ile 10 bin lira olmasının nedenini KKTC DP genel başkanı Serdar Denktaş şöyle açıklıyor ”Ülkemiz çok pahalı bir ülke,  domates 4 liraya satılıyor. Siz dört yüz kuruşa alıyorsunuz vb.” Eski siyasilerimiz gibi bir siyaset uygulamıyor mu sizce? Çok yetenekli sporcularımız var ama yarışma ortamları olmadığı için körelip gidiyorlar. Doğu illerimizde yok mu sizce? 1983 te devlet olarak ilan edilmesi sorunları da beraberinde getirmiştir. Katılıyorum. Ama Ulusal çıkarların sağlanması ve diğer dünya ülkelerinin KKTC yi tanıması amacıyla yapılmıştır. Saygıdeğer okuyucularım son olarak GİTMESEKTE GÖRMESEKTE O KIBRIS BİZİM KIBRISIMIZDIR.