Herkes ölümden korkuyor. Bu konu çok can alıcı, gerçekle yüzleşmek için ölüm ile ilgili bilgiler edinmek ve var olan bu gerçeği kabullenmek bizim yaşamımızı daha sağlıklı kılacaktır.  Ölüm nedir? Ölümden sonra ne olacak? Ölmek doğal bir olgumudur?
Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarına sorduk, doğru ve net cevaplar aldık bütün soru işaretlerini bitirecek bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
 Ölüm olmayan bir şeydir. Ölüm bir efsanedir, müjdeli haber şu ki, ölüm sizin için olmayan bir şeydir. Çünkü siz ebedi ruhi varlıklar olarak, ölümsüzsünüz ve ölen şey ve dağılan, parçalanan şey sadece maddi bedendir. Bulunduğunuz fiziksel beden yaşlanmaya, yıpranmaya ve iflas etmeye mahkumdur buna ölüm deniyor. Bedensel fonksiyonlar, bozulunca ve beden artık hayatta kalamayınca, çürümeye başlayınca, iflas edince, kalp durunca, kan akımı bitince ölüm gerçekleşmiş oluyor. Bu ölüm fizikseldir, beden ölüyor ama siz yaşamaya devam ediyorsunuz, ölüm kendiliğinden önemsiz bir şeydir. Önemli olan ölümden sonra olan şeydir, işte ölümden sonra sen başka bir boyuta geçmiş oluyorsun. Doğum ile beden almayla, bedenlenme ile sen bu fiziksel boyutta, hayat sürmeye başlıyorsun ve ölüm denen fenomen gerçekleşince, sen bu fiziksel boyutu terk edip, diğer boyuta geçiş yapıyorsun. Ona astral düzey nedir veya enerjisel boyut diyebiliriz, o boyut genelde görünmezdir. Bedenin ölümü ile sen bedeni terk edip, başka bir yaşam boyutuna geçmiş oluyorsun, bu anlamda ölüm sadece bedenseldir. Varoluşsal bir ölüm yok senin varlığın, senin varolman devam edecek ve bu çok önemli bir olgudur, günümüzde insanlar ölümün ne olduğunu bilmedikleri için ölümden korkuyorlar. Ölüm onları korkutuyor, ölüm olumsuz bir olay olarak görünüyor. Oysa ölüm, doğum kadar doğal bir olaydır. Doğmak, yaşamak ve ölmek bu senin varoluşunda belirli bir aşamalardır. Bu düzeyde doğuyorsun hayat sürüyorsun ve sonra bu düzeyden ayrılıyorsun. Böylelikle  ölüm sadece bu düzeyden bir ayrılmadır, sen bu bilgilere sahip olunca ölümün bir özgürleşme, bir kutlama olduğunu anlayacaksın, o zaman ölüm korkusu kaybolacak. 
Değişim Uzmanı 
Şirvan Yücel
[email protected]