Sevgi, şefkat ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir.

İnsanları diğer varlıklardan farklı ve üstün kılan temel vasıflardan birisi öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Öğrenme ve öğretme sürecinde ise en önemli görevi yerine getiren öğretmenler,  dünyanın en kutsal mesleğini icra etmektedirler.

Zira toplumda saygın meslekler edinmiş kişiler; esnaflar, doktorlar, hukukçular, sanatkârlar… Hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir.

Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir. Öğretmenlik mesleğinin hammaddesi insan olduğundan, bu mesleğin icrası için ayrı bir itina ve dikkat gerekmektedir. Öğretmenlerimiz olağanüstü bir itina ile gece gündüz demeden, yurdumuzun her köşesinde cehalet denen karanlığı yıldızlar misali aydınlatmaktadırlar. Öğretmenlerimizi memnun eden tek şey, başarılı ve ülkesine faydalı öğrencilerini görmektir.

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek geleceğimizin teminatı, sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, ışık olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.