Coronavirüs belası dünyayı ve ülkemizi baskı altında tutmaya devam ediyor. Yaşam tarzımız, alışkanlıklarımız her ne kadar değişti desek de, bu değişimi Kabul etmeyip hala direnen, aldırış etmeyen, nasılsa bana bir şey olmaz diyen vatandaşlarımız da var!....

Bakınız, ne dünyaca ünlü sağlık laboratuarlarının ne de tıp fakültelerinin ve bilim merkezlerinin aylardır hummalı çalışmaları şu ana kadar bizlere umut vermedi.

Aşı çalışmalarının sonuç vermediği gerçeğini bilim insanları da yer yer itiraf ediyor! ...

Ülkemiz zordayken, insanlar gittikçe yoksullaşıyorsa alım gücü düşmüşse, aş, iş yoksa gerisini varın siz düşünün. Gerçi TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamına göre her şey yolunda, düşüş var !....

Her ne kadar birileri çok şükür ekonomide uçuyoruz dese de durum öyle değil!....

Bakınız, döviz ve altın fiyatı tırmanıyor, siz eskiden hiç olmazsa bir çeyrek altın alıp eşinizin, dostunuzun sünnet düğününe ya da yeni doğmuş bir bebek görmesine götürebiliyordunuz, Peki şimdi öyle mi? Bu soruya vereceğiniz samimi cevap ülkede ekonominin geldiği noktanın ta kendisidir, aynı zamanda ekonominin geldiği noktanın çıplak gerçeğidir.

Tarımın çökme noktasında olduğunu geçmiş makalelerimde de çok vurguladım. Hayvancılık da öyle!...Türkiye tarımda ithalata bağımlı bir ülke oldu. Sadece tarım mı? İthalata bağlı dediğinizi duyar gibiyim!..Sanayi Sektöründe, İmalat Sanayi vs.

Genç işsizlik ayyuka çıkmış. Bir buçuk milyondan fazla üniversite bitirmiş genç işsiz ve umutsuz bırakılmış.

Diğer yandan da Corona salgını ile birlikte Sosyo ekonomik bunalımlar da büyümekte, intihar-cinayet vakaları artmış....Kadın Cinayetleri, İstanbul Sözleşmesi tartışmaları başını almış gidiyor!...

Hal böyleyken bir de Pandemi vuruyor, hala korkutmaya devam ediyor. Ya ülkemizin deprem gerçeğine ne demeli ?...Dün Malatya, Adıyaman ve çevre illerde hissedilen Deprem gerçeğini de unuttuk. Ülkemizin deprem fay hattında olması, bu konuda hala tedbirsizliğimiz devam ediyor. Hiç bir şeyden ders almadığımızı görüyorum.

Türkiye'de günlük vaka sayısının 1000 civarında olduğu açıklanırken, diğer taraftan belirli çevrelerce gerçek rakamların gizlendiğine ilişkin açıklamalar da yok değil...

Kamu Hastaneleri dolmuş durumda. Doluluk oranındaki çelişkiler yetkililer tarafından şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır.

Şehir hastanelerine para aktarılırken, Kamu Hastanelerinin Tıbbi Malzemelerinin borcunu ödeyemez durumda olduğu iddialarına açıklık getirilmelidir.

Kamu hastaneleri güçlendirilmelidir.

Sağlık çalışanlarımız, hekimlerimiz Corona ile mücadelede, hayatlarını çekinmeden feda ediyorlar. Onların çalışma koşulları sürekli olarak gözden geçirilmeli, Sağlık Sektörüne siyaset üstü bakılmalıdır.

Yaşamımız belirsizliklerle doluyken; risk devam ediyorken, Normalleşme adımları atıldı, Normalleşelim derken ülkem insanında gördüğüm tablo hiç de iç açıcı değil.

Bayramdaki görüntüler, asker uğurlarken maske takmayanlar, düğün alayı ve halayları, Sahillerdeki o görüntüler gerçekten beni çok üzdü. Birilerinin mutlu olması, birilerinin tatil yapması elbette çok güzel. Fakat bir başkasının hayatını riske atıyorsanız düşünmeniz gerekir.

İllaki yasak mı gelmeli?...

Vatandaşların da dikkat etmesi, gerekli kurallara uyması gerekmiyor mu?....

Üzülerek söylüyorum karşınızdaki kişinin Covid-19 şüpheli olarak düşünmelisiniz ve ona göre hareket edip kendinizi korumalısınız, kendinizi izole etmelisiniz. Sosyal mesafe dikkat etmelisiniz.

Sağlık Bakanı Dr. Sn. Fahrettin Koca'nın çekincelerini hatırlatmakta fayda var, "

Bayram kutlamalarında, tatil yerlerinde, salgın faktörü ne yazık ki yeterince dikkate alınmadı. Daha önce, bazı illerle sınırlı olan vaka artışlarının önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılmasından ENDİŞE duyuyoruz. TEDBİRDE GÜÇ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR" Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz diyor Sn. Bakan!....

Bilim adamlarının bu konudaki endişeleri her geçen gün artmaktadır ama insanlarımızın da duyarsızlığı bir o kadar artmaktadır.

Tatilde dönenler kendilerini izole etmeliler. Öyle görülüyor ki, kısıtlamalar ve yasaklamalar kapıda !...

Duyarlı bir vatandaş olarak bir kez daha önemle vurgulamak istiyorum, aman dikkat!...Normalleşelim derken anormalleşiyoruz!...

İlim Adıyaman 'da çok sayıda mahalle Corona'dan dolayı karantina altına alındı. Hatta Gölbaşı ilçemizin bazı köyleri de karantina altında. Ciddi sayıda vaka artışları var. Buradan halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Acil şifalar diliyorum.

Salgın tedbirlerine lütfen uyunuz! Kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

05.08.2020

Fatma Ulubey