Psikolojide varmış böyle bir deyiş : “ Gerçekleşen Kehanet”.Yıllar yıllar önce( Abartmıyorum altmış yaşımı üç yarı yıla bölsek yirmi yirmi, ikinci yüzyılın sonlarına denk düşer. Aha da size kafa karıştırıcı bir denklem, çözün bakalım.)ikinci boşanma dilekçemi vermişim, evimi ayırmışım  fakat henüz resmi olarak boşanmamışım. Zor dönemlerde âdetim olmak üzere yine profesyonel yardım alıyorum. Psikoloğumla şöyle bir diyalog geçiyor aramızda diyeceğim ama üçüncü şahsın da özeline saygı göstererek bunu nasıl yapacağım, bilmiyorum. Hoş, resmiyette, sosyalde dillendirilmiş hele hele kişinin bilgisine dahil olmuş şeyler ne kadar özeldir, sırdır, o da tartışılır ya. Hele ki insanlık halleri dediğimiz bu sırlar, saklandıkça ne kadar hastalandırıyor bizi. Hatta bu hastalıkları nasıl da normalleştirip aktarıyoruz kuşaktan kuşağa.

Bu kadar girizgâh yeter. Psikoloğumla paylaştığım, ikinci eşime ait bir saplantı vardı kısa süren evliliğimiz süresince: ” Sen de beni aldatacaksın.” diye dillendirdiği. Resmiyette o, benim kocam sayılırken uzaktan tanıdığım bir erkeğe görüşme teklif ettim o bahsettiğim süreçte. Niyetim çok saf ve adil geldi baştan. Fakat bana dair inançları dürüstçe paylaştığım için psikoloğum beni uyarma gereği duydu ve işte bu “Gerçekleşen Kehanet “ ile ilgili beni aydınlattı. Çok kızgındım, onu duymak istemedim. Fakat karşımdaki erkek, Allahtan beni aldattı, geleceğim dedi ,gelmedi. Ben de o süreci şükürler olsun kendi inançlarım doğrultusunda en başta kendime daha fazla zarar vermeden atlattım.

Atlattım mı? İnşallah! Vedalaşma zamanı sanırım onunla da. İlla üstüne bir nikâh daha yaşamak gerekmiyor. Ya da başka şeyler. Her ilişki kendi içinde özel ve kendine has öğretisi var. Armağanını kabul edip özgürleştirmek gerekiyormuş, bunu da dün öğrendim. Öyleyse diyorum ki aldım, kabul ettim. Teşekkürler.

Değişik ruhsal öğretilerle ilgileniyorum ucundan ucundan. Çünkü akıl sağlığımı korumak önceliğim. O yüzden tekrar profesyonel yardım almaya başladım. Bu koronalı günler, geçiştirmeye çalıştığım yasımı da yaşamaya fırsat veriyor. Bu günlerin  bana bir armağanı olacaksa inşallah yasımla da vedalaşmak olsun. Aldım, kabul ettim diyorum ve tüm atalarımla ve miraslarıyla da vedalaşıyorum. Kolaylıkla ve sevgiyle olsun.