Nereye dediysem aya gitme muhabeti değil elbette. Elektrik, doğal gaz faturaları can yakınca Karadeniz'de Doğalgaz bulduk, aya gideceğiz müjdesi de vatandaşın ilgisini çekmedi, çekmiyor!...

Bu arada NASA 2024'te Ay'a ilk kadın astronotu göndermeyi planlıyor!...

Bizim ülke gündemimizde ise;

Son zamanlarda; Kanal İstanbul, Möntrö, #128MilyarDolar, Amiraller, İnsan Kaçakçılığı vs.

Montrö ile kuruluş ve kurtuluş değerlerimizin tartışmaya açılması karşısında halkın haklı tepkileri ve sonrasında geri adım atıldı.

Gelelim amiraller meselesine: ülkesine hizmet etmiş, Atatürkçü, vatansever insanların yayınladıkları bildiri üzerine ve üstelik emekli iken darbe yapma söylentileri halka pek inandırıcı gelmedi.

Bir parantez açıyorum (Her türlü darbeye yani askeri darbeye de sivil darbeye de karşı olduğumuzu her zaman her yerde söyledik.)

Darbe demişken, Fetö 'yü besleyerek ülkenin başına bela edenler, askeri okulların sınav sorularının çalınmasına ve FETÖ müritlerine dağıtılmasına yıllarca sessiz kalanlar, bir yere yerleşmek için Fetö'yü referans gösterenler, cemaat müridlerini askeri okullara sızmasını engelleyemeyenler şimdi ülkesinin vatanseverlerini darbeciliklikle mi suçluyor?...Ve sonuç olarak 15 Temmuz 2016'daki FETÖ hain darbe girişimini Atatürkçü subaylar ve duyarlı halkımız bertaraf etmedi mi?...

Bu gerçek asla gözardı edilmemelidir.

Ergenekonu hatırlayın, kendisine zırhlı araç tahsis edilen Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla ülkede eş zamanlı operasyonlar gerçekleşiyordu, Sabahın erken saatinde kapılar çalınıyor, insanlar apar topar evlerinden alınıyordu. Ülkesine yıllarca hizmet etmiş üst düzey kişiler bir terör damgası yiyordu. Üstelik tutuklananların ortak özelliklerine baktığımız zaman hepsi Atatürkçü, laik ve muhalifti. Ben o dönemde, Ergenokon Dalgası Vurdukça Vuracak, Kaybeden Türkiye Olacak" diye başlık atmıştım.

Biz yapılan haksızlığı o günde haykırmıştık ve bugün de yapılan yanlışları, haksızlıkları anlatıyoruz. Bunu haklı çıktık anlamında demiyorum...

#ÜlkeninGerçekGündemi

Ülkenin gerçek gündemi, ekonomi, işsizlik, aş, ekmek.

Milyonlarca insan nasıl ayakta kalırım diye geçim sıkıntısı yaşarken, Anamuhalefet haklı olarak

"#128milyardolar nerede" sorusunu ısrarla soruyor! ...

#İnsanKaçakçılığı

AKP belediyelerinde son günlerde yaşanan bir skandalı CHP Genel Başkan Yardımcısı Sn. Veli Ağbaba ortaya çıkardı.

Meğer çevreye duyarlı vatandaş yetiştirmenin altında neler yatıyormuş neler!...

Malatya Yeşilyurtta yaşanan olay AKP’li belediyeler eliyle yurt dışına kaçarak toplu ilticada bulunan kişiler.

Hatta CHP bu konu araştırılsın diye bir önerge verdi. Sn. Ağbaba, “İnsan kaçakçılığı AKP’li belediyeler eliyle tüm Türkiye’ye yayılmış durumda” dedi. Bu ciddi bir iddia ve üzerinde durulması gereken bir konu.

Bu yaşananlardan bir acı ülke gerçeği ortaya çıkıyor. İnsanlar umudu başka ülkelere gitmekte arıyor. Ve bunu ülkeyi iyi yönettiğini iddia eden bir partinin belediyeleri eliyle yapıldığı iddia ediliyor ki, bu durum daha da vahim!....

#GelirDağılımındakiAdaletsizlik

Ülkemizde her alanda olduğu gibi gelir dağılımındaki eşitsizlik ve adaletsizlik giderek derinleşiyor. Halk vergi yükü altında eziliyor.

Eşitsizliğin bir çok nedenlerinin başında yolsuzluk işsizlik, adam kayırma, kayıt dışı ekonomi, enflasyon ve buna benzer faktörlerle birlikte vergi, sosyal güvenlik ve tarım gibi alanlarda izlenen yanlış politikalar da gelir dağılımında adaletsizliği derinleştirmiştir.

OECD ülkeleri arasında Türkiye gelir dağılımı adaletsizliğinde ne yazık ki ilk sıralarda yer alıyor.

#KoronavirüsAşıÇıkmazı

Ülkemizdeki çarpıklık her alanda olduğu gibi, Korona ile mücadelede de kendini hissettiriyor. Bu sürecin iyi yönetilmediği gün gibi ortadadır.

Cumhur İttifakı partilerinin kalabalık ya da lebaleb kongreleri ile birlikte vaka sayısı tırmandı. Önlemlerin gevşetilmesi ile kurallara uymama gibi pervasızlık yaşanıyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da sorumluluk alan yok.

18 Nisan Covid -19 Hasta Tablosu ,

Vaka sayısı 55. 802,

Vefat sayısı 318 can bir günde. İşin ciddiyeti hala anlaşılmış değil.

Suni gündemlerle değil, ülkenin gerçek gündemine dönülmelidir. Bakın halk çok zor durumda. Bir taraftan sevdiklerini kaybediyor, canıyla cebeleşiyor, diğer taraftan ekonomik sıkıntı!....

Konu başlığımdaki soruyu yineliyorum; Neler Oluyor, Nereye Gidiyoruz?...

Okurun notu: Neler olduğunu biliyoruz da, nereye gittiğimizi bilmiyoruz!....

19. 04 2021

Fatma Ulubey