Son zamanlarda Adıyaman’da tuhaf şeyler oluyor.
Şaşırmayın canım tuhaf şeyler derken hemen garipsemeyin. Alışkın olmadığımız şeyler oluyor.
İyi anlamda da mı değerlendirirsiniz, kötü anlamda mı bilemem. Takdir sizlerin.
Yaklaşık elli yıllık hükümet konağımız yıkılmaya başlandı. Allah var yeni hükümet konağımız ise ışıl ışıl parlıyor. Selçuklu mimarisinin en güzel örneği gibi duruyor.
İçerisin de onlarca kurumu barındırması ile vatandaşa kolaylık sağlayacağa benziyor. Memlekete hayırlı uğurlu olsun.
Asıl mesele ise eski hükümet konağının yerinin ne olacağı konusu. Kent meydanı olarak düzenleneceği konuşuluyor. Vatandaşın istediği de bu. Koca şehirde bir meydan eksikliğinin olduğu aşikar. Altına iki katlı bir otopark, üstüne de güzel bir meydan yapılır ise memleket soluk alır. Betonlar arasına sıkışmış şehrimin buna ihtiyacı var.
Ama siz derseniz ki buraya yeni bir belediye binası yapalım, orada durun derim. Gidin başka yere yapın belediye binasını. Şehrimizin bir meydana ihtiyacı var. Hem de acil olarak.
Gerçi yıllardır tabelasını astığımız ve inşaatına bir türlü başlayamadığımız kültür sitesinin akıbeti gibi olacak ise vay halimize. Eski hükümetin yerini de yarın bir gün 1 tl’lik otopark yaparsanız hiç şaşırmam. Tıpkı eski karayollları lojmanlarının olduğu yer gibi. Orayı da otopark yaparsınız.
Bir diğer konuyu da covit 19 hatırlattı.
Yıkılan eski devlet hastanesinin yeniden yapılamamasın acizliğini yaşıyoruz şu günlerde. Eğer ki o hastahane yeniden yapılmış olsaydı, bu gün sıkıntı yaşanmayacaktı. Covit hastaları bir hastanede toplanacak ve diğer hastanede de vatandaşımız normal tedavilerini olabilecekti. Maalesef bu alanı değerlendiremedik. Mezbelelik olmaktan çıkaramadık ve memleket hastaneye hasret kaldı.
Gündem de şimdi sağlık müdürlüğünün özel idarenin yerine taşınması ve 82. Yıl hastanesinin yeniden açılması konuşuluyor. Ne yapacak iseniz bir an önce yapın ve memleketi küçük de olsa bir hastaneye kavuşturun.
Bu işler önüne bir harita açıp poz verme ile yürümüyor. Geçin bunları karnımız o haritalara tok. İcraaat lazım poz verme değil.
Hani memleketin tek geçiş güzergahı, ana arteri olan Atatürk bulvarımıza da bir el atılsa fena olmaz. Bulvarın hali içler acısı. Yapılan onlarca kazı ile beton asfalt dediğimiz asfalt tükenme noktasına geldi. İvedilik ile yan yolları ile yeniden asfaltlanmasını bekliyorum. Şimidi programa alınır ise birkaç yılda yapılır diye umuyorum. Bulvarın haritası ile de güzel bir poz verilir diye düşünüyorum.
Şimdilik bu kadar hatfaya devam yazmaya.