Önceki yazımızda “Adıyaman’da yenilikler çoğalıyor. İnsanoğlunun sınırsız mal ve hizmet ihtiyacı sürüp gidiyor. Daha iyiyi, daha güzeli ve daha ucuzu bulma çabaları da kesintisiz devam ediyor.” Demiştik. 

İlimizde şimdiye kadar Paşa Hamamı hizmette idi. Yüzyıldan daha fazla geçmişe sahip olması, tarihi siluet ve yapısının devlet tarafından korumaya alınması günümüz teknolojisine yeterince adapte olamamasına sebebiyet veriyor, bu da haliyle “yararlanmayı” sınırlandırıyordu. 
Ulucami yanı Belediye İş Hanı bodrum katındaki hamam inşaatı ise mülkiyet sahibi belediyenin “öğrenilmiş çaresizlikten” bir türlü kurtulamaması nedeniyle yıllardır atıl bekliyor. Şimdiki Başkan Hüsrev Kutlu, yaklaşık 20 yıldır devam eden bu “çaresizliği” yener mi? Göreceğiz. 
 “Adıyaman’da modern bir hamam dahi yok!” diyenler oluyordu. Gerçekten de bu, en doğal ihtiyaçlardan vücut sıhhat ve temizliği açısından önemli bir noksanlık idi. İşte bunu gören iş adamı Hasan Almalar, şirketinin çalışkan ve başarılı müdürü Ahmet Ünal’ın da katkılarıyla Antiochos Hotelinin bodrum katını SPA Merkezi haline getirmiş. Yöremiz çoğunluğunun adlandırmasıyla “modern hamam” yapmış dersek, daha iyi anlaşılır herhalde…
Açılış töreni esnasında İşletme Müdürü Ünal ile sormam üzerine görevli Metin Bey’in verdiği bilgiye göre; otel müşterisi olsun olmasın girebilecek her müşterinin isteğine bağlı olarak sırasıyla; doğal kaya tuzu ile kaplanmış tuz odası, normal duş, sauna, buhar odası, jakuzili şok havuzu, Türk hamamı, masaj salonu, macera duş, kar çeşmesi ve en sonunda da dinlenme salonuna geçilebiliyor. Bu on bölümden paket halinde yararlanma ücreti ise 50 TL. Ekstra olarak keseci, masör ve vitamin bardan yararlanmak da ayrı ücrete tabi…
Paket hizmetten yararlanma ücreti olan 50 TL’nın komşu illere göre yüksek olmadığı söylenebilir ise de Adıyaman’da yaşayanların gelir düzeyi ortalamasına göre yüksek olduğunu söyleyenlerin fazla olduğunu da göz önüne almak gerekir. Bu nedenle yalnızca Türk hamamı, normal duş, kar çeşmesi ve tabii ki dinlenme salonu olmak üzere toplam dört bölümden yararlanmak isteyenler için ayrı bir paket, dolayısıyla ayrı bir ücret politikası uygulanmasının özellikle “orta direk” açısından isabetli olacağını düşünüyorum.
Siz ne dersiniz?