Son günlerde HDP kitlesinin AKŞENER'e oy vermeyeceğini söylüyorlar ve bunun üzerinden AKŞENER neden onları ittifakta istemedi? diye soruyorlar.

Peki AKŞENER'i suçlamak ne kadar adil?

Ben anlatayım siz karar verin.

Meral AKŞENER ne Kürt ne de HDP düşmanıdır. Kulaktan dolma bilgiler ve şehir efsaneleri üzerinden bu algı neden yaratılıyor?

Birinci iddia nedir?

AKŞENER içişleri bakanı iken faili meçhuller olmuş...

Bu külliyen yalan.

Yakın tarihi bile hatırlamayanlar tüm 90'lar boyunca Meral AKŞENER'in içişleri bakanı olduğunu sanıyorlar. 

Oysa ki sadece sekiz ay bakanlık yaptı ve o faili meçhullerin müsebbipleri tarafından 28 şubat darbesi ile Hükümet devrildi..

28 şubatın en büyük sebeplerinden biri AKŞENER'in 90 model paşalara posta koymasıydı.

O dönemdeki faili meçhuller yargılandı. AĞAR'dan ÇİLLER'e herkes ifade verdi. AKŞENER çağrılmadı bile.

Bu iddialar doğru olsa AKŞENER'den FETÖ çıkarmaya çalışan iktidar öyle boş boş durur mu?

AKŞENER'in bir tek gerçek faili meçhul dosyasında ismi, imzası, yönlendirmesi olsaydı hükümet, mal bulmuş mağribi gibi bu iddiaya sarılmaz mıydı?

Azcık düşünün. Para ile değil : )

Neyse bunlar sonuç olarak cahillere masallar.

Şimdi gelelim ittifak sürecinde HDP'nin yer almamasına..

HDP ittifakta yer almadı çünkü buna matematik müsade etmedi. Meral AKŞENER değil.

PİAR araştırmanın anketinden örnek verelim.

İYİ Parti sadece SAADET ile itifak yapsa 20 puan civarı, sadece CHP ile ittifak yapsa 36 puan civarı, şimdiki millet ittifakıyla 42 puan oy alıyordu. 

Peki HDP bu durumda ne kadar oy alacaktı?

%12 !!!

Yani baraj sorunu yok. Ve muhalefet oyu toplam 54 puan.

Peki HDP'li sıfır baraj ittifakı ne alıyordu? 

48 puan !!!

Yani Cumhur ittifakı 52 puan alacaktı.

İYİ Parti ve SAADET'e  AK Partiden gelen 6 puan geri gidecekti.

Bu oy kaçışını önlemek için HDP'yi ittifak dışında bırakmaya CHP, İYİ Parti ve SAADET ortak karar verdiler.

KILIÇDAROĞLU, KARAMOLLAOĞLU ve AKŞENER'in ortak kararla HDP'yi ittifak dışı bırakmaları, sadece muhalefet oylarını bir arada tutmak içindi.

Kaldı ki; 

1-Meral AKŞENER'in dik duruşu olmasa idi, bugün muhalefetin çatı adayı Abdullah Gül olacaktı.

2- Meral AKŞENER risk alıp İYİ Partiyi kurmasa, evde torunlarını sevseydi, bu seçim birinci turda biter miydi bitmez miydi iktidar lehine?

...

Arkadaslar son günler de bilinçli bir şekil de Meral Akşener'e Kürtler oy vermez deniliyor çünkü; fetocu iftiralari millet nezdinde tutmayınca sıra Kürtler oy vermeze geldi. Şahsen bir Kürt olarak Meral akşener'e seve seve oy verebilirim. Etrafım da asla oy vermem diyen bir Kürt hiç olmadı. Böyle algı operasyonlarına prim vermeyin. Hatta yıllardır oyumu hdp'ye verdim ama bu defa Meral Akşener'e verecem diyenlerin sayısı hiçte az değil.

Şunu sormak istiyorum kime oy verip veya veremeyeceğime Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder mi karar verecek. Kendiniz oy vermeyebilirsiniz ama genelleme yapamazsınız. Herkes kendi işine baksın. Bizim satılık kişiliğimiz yok. Eğer bir Türk seçmen HDP ye oy verebiliyorsa Kürt seçmen de iYi partiye pek ala oy verebilir. Ki verir de sandıkta göreceksiniz.

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki biz seçmenlere yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ırk üzerinde hitap edilmesi hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü; ırkını belirterek bizi ayrıştırıyorlar ve bunu bilinçli yapıyorlar. Ben şu ya da bu ırk diye tanımlanmaktan hoşlanmıyorum. Ben bir bireyim, düşünen, sorgulayan bir varlığım. her şeyden önce bir insanım ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne bağlı 81 milyon insan gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım her şeyden önce. Yani bize ırki değil millet olarak hitap edin sevgili siyasiler. 

...

Kanıtsız, delilsiz insan karalamakta moda oldu. Çünkü ne ar kaldı ne de haya. Çamur at izi kalsın. Ama teknoloji çağındayız, okumak, araştırmak, sorgulamak bedava. Aklınızı kimseye kiraya vermeyin. Hiçbir konuda fanatikleşmeyin. Fikirlerinizin ve düşüncelerinizin kölesi değil efendisi olun. Yönetilmeyin, yönetin aksi taktirde yönlendirilirsiniz. Eğer fanatikleşir ve holiganlaşırsanız kör ve sağır olursunuz gerçeklere karşı. Ve işte o zaman da algılarınız kapanır.

iYi davranın kendinize...