Türkiye cumhuriyetinin milli egitim bakanlıgı varken, egitim ögretim işlerinde neden ,nasıl bir cemaat yada gurup bu kadar etkin hale getirilir.

Kredi yurtlar kurumu varken, bu kurumun binlerce çalışanı bütçesi genel müdürlügü varken, Nasıl ? neden? milletin evlatlarının yurt ihtiyaçları bazı tarikat cemaat yada ticari gurup ların insafına bırakılıyor. Neden ensar vakfı ,neden türgev, neden Süleymancılar bu işleri yapsın.

Bu gurupları kapatın tasfiye edin demiyorum ama onlar asli işleri ne ise ona yogunlaşsın , kamu da kendi işlerini kendi yapsın milletin hatta ümmetin gelecegi olan gençlerimize egitim barınma gibi önemli hizmetler ehil kurum ve kuruluşlar tarafından hakkıyla yapılsın. Neden kuran kurslarını cemaatler yapar?

O zaman diyanet işlerinin ,müftülügün,kuran kurslarının görevi nedir.

Zaten cemaat, tarikat yada başka isimlerle teşkilatlanıp devletten ihale alan İşe adam yerleştiren ticaret yapan sonrada yönetim üzerinde etkin hale gelip hatta devleti yönetmeye hazırlanan guruplar oluşuyor. Asli amaçlararından sapan bu gurupların çalışma alanını kim belirliyor ? izinlerini ruhsatlarını kim veriyor?

Adıyamanda bile yerden bitme birçok örnegi var!!! olayda menfaati olmayan ömrünü egitime vermiş biri olarak ,

Naçizane millet adına soralım.

Neden?

Tahminim oki haftaya nedenlerini de yine biz açıklayacagız.