Emekli olduktan sonra ailecek Kanada’nın Toronto şehrine yerleşti. Kanada Türk-İslam Kültür ve Dayanışma Derneği üyesidir. Sosyal, birikimli ve sanatsever bir kardeşimiz. 17.katta oturur, memleket hasretiyle yanıp tutuşur, iki yılda bir izine gelir hasret giderir. Bu sene izine geldiğinde üç kitabımın üçünü de temin etmiş okumuş, incelemiş ve bana bir mektup yazmış. Mektubu okudum manevi haz duydum. Kendisine sevgi dolu saygılarımı gönderiyorum.

                 Mektubu aynen yayınlıyorum.

Muhterem Kardeşim Erkan Bey;

Şu anda yazmış olduğun şiir kitapların masamda… Analiz, Kar Sessizliğinde, Esinti. Üçünü de okudum. Bir daha, bir daha okudum. Seni anlamak için… İşlediğin temalara daha vakıf olabilmek için. Seni anladım, anlamayanlar utansın.

            Hangi temadan bahsedeyim ki… Değinmediğin tema değinmediğin obje kalmamış ki…

            Aşka dair yaşadıkların, aşka susamışlığını vurguluyor. Her aşk kendi masalını yaratıyor.

            Bazen özlem duyuyorsun bahçeli ev ve içinde mutlu bir aile. Ulu bir çınar dibinde salınarak sallanan çocuklar. Kör betonlara değişmedik mi bu güzellikleri.

            Eriyen kara benzetmişsin ömür dediğin sayılı günleri, Esiyor birer birer, ılgıt ılgıt eriyor kar sessizliğinde… Tam da onikiden vurmuşsun be Erkan.

            Yalnız anlamadığım bir şey var Erkan. Kim bu Çupi Çına ve neden kaçmak isteği.

            İşlediğin temalar o kadar değişik ki kim konu edindi… Kara Fatmaları, tatarcıkları, hamam böceklerini bu güne dek… Üvezle kavgan hariç hiç kimseyle kavgan olmamış bir de cehaletle savaşmışsın doğru.

            Hangi anne çocuğuna yaramazlık anında terlik fırlatmamış ki… Ama senin terliğinle dolaşman, tebessüm ettiriyor insanı.

            Beni en çok duygulandıran köpekle o diyaloğun oldu. Annelere kapak olsun.

            Ölüm temasını işlerken; ölümden korktuğunu hissettim. Artık yaşlandığını ve öteki dünyaya hazırlık yapman gerektiğini vurguluyorsun. Tarancı mı oldun dur hele. Erken, erken daha erken Erkan…

            Utanmasın o kimse… Bıyıklarının uzun olmasından bilakis gurur duysun. Yunup yıkandığın için içinin temiz olması için, Allah’a dua ettiğin için…

            Daha yazacak çok şey var ama, bu kadar analiz yeter, kar sessizliğinde zaman geçti. Garptan gelen esinti durakladı…

            Çiftçi harmanını savurmak için garbi rüzgarlarını beklerdi. Tanesini samandan ayırmak için garbi,garbi,garbi, es es es  derdi. Harmanını savurmak için çocukluğumdaki harman yerine götürdü beni esinti.

            Yaz kardeşim, daha da yaz. Şiirlerin çocukların dilinde gezsin. Yaz ki kalabalıklar önünde şiirlerin okunsun onlara yön versin.

            Başarılarının devamını diler, yüreğin açık, kalemin keskin, düşüncelerin derin olsun.

            Allah yar ve yardımcın olsun.

İMZA

16.06.2016Halil İbrahim DÜNDAR

Emekli Öğretmen