Beştepe kapısına gelip, sağına soluna baktı. Etrafta hiç kimse yoktu. Kalbi küt küt! Gizlice içeriye girmek için bir plan yapıyordu ama, nasıl yapacağını da bilmiyordu. Kafasını kaldırıp, uçan martıya baktı ! Yok bu beni taşıyamaz dedi. Elini çenesine atıp,  gözlerini kıstı! Hafif gülümseyip, geri geri yapıp, hızlıca duvara omuz attı. Ahhh olmadı yine! Cumhurbaşkanıyla görüşmem lazım offf nasıl olacak bu ? RENO RAHMİ 12 marka araba bulup onunla Beştepe gidersem, sanırım halktan biri deyip içeriye alırlar. Tebdil-i kıyafette giydim mi, bu iş tamam! Kim bilecek benim kim olduğumu! MATRUŞKADAN kim bilir neler çıkartırlar!  Hay aklımla bin yaşayayım! 

Efendim ben CEHAPE’den sayın .....  neyse burda durayım belli olmasın kim olduğum! Efendim partimin bu ara hiç bir başarısızlığı yok. Canımız çok sıkılıyor! Oturduk, konuştuk gizlice külliyeye gelip, sizinle görüşmek istedim. Kabul ettiğiniz için öncelikle size çok teşekkür ederim. 

Efendim bugüne kadar partimin başarısız olması için, elimden geleni yaptım. Ben ne kadar uğraşsam da, bazen halkın devreye girip, hiç hakketmediğim halde koltukta kalmama sebep olduğunu üzülerek gördüm. Ben de insanım sonuçta! İstemeden başarılı sayıldığım oluyor arada. Hani geçen belediye seçiminde sonuçları görünce önce açıkta kalmış mı mabadım diye baktım nasıl oldu anlamadım. O neydi öyle hala aklım almış değil!  Siyasi hayatım boyunca sizi başarılı kılmak için neler yapmadım ki... İnanın gün geldi, oy bile kullanmadım. Bazen aynadan kendime bakıp, sizi görüyorum.  Kurucu partinin tüm ağırlığını, elimden geldiğince hafiflettim. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Seçimlerde başka adaylar göstererek size meydan okudum. Partinin başında olup, Cumhurbaşkanı adayı olarak başkasını gösterdim biliyorsunuz. Zaten bu yüzden geldim buraya! Şimdi bu arkadaş çıkmış ben tekrar adayım diyor. Böyle bir şey olabilir mi efendim! Geçen seçimde  oyumuzu biraz arttırdı. O günden beri canımız sıkkın. Partiye hareket lazım diyor. Bilgili donanımlı biri başkan olmalı diyor. En çok da bu hayallere bitiyorum. Başarılı olmak bizim haddimize mi? Olmaz ki efendim...

Sayın Cumhurbaşkanı aklıma geldi hani şu bazen içtiğiniz Ejder aromalı smothine var ya ondan alabilir miyim? Valla o kadar başarısız oldum ki bu aralar yorgunluktan ölüyorum. Hiç çalışmadan, yorulmak nedir derseniz size gülümsemem yeter.  Kim olduğunu hemen anlarsınız! Ekonomi, sağlık, eğitim tam istediğim gibi, kimse gıkını dahi çıkaramaz durumda! Çok uğraştık bunun için! İlke falan çok şükür yerle bir. Arkadaşa özelikle söylettim. Dünyanın en güzel işini de yapsanız biz ona kötü diyeceğiz diye. Çıktı söyledi. Belediye seçimlerinde farkettiniz mi bilmiyorum rahatsızlığımdan dolayı ekranlarda pek gözükmedim. Çok pahalıya mal oldu! Keşke çıkıp iki kelam etseydim! O konuda size mahçubum. Milletin canına tak etti de, belediyelerin bir kısmını,  hiç hakketmediğimiz halde aldık. Olayın  özeti bu! Efendim bu külliyede başka ne gibi farklı içecek yiyecek var merak ettim şimdi ! Biraz bende israfa katkı sunsam! Bir de mümkünse bir ara hep dillendirdim şu tuvalet musluklarını görmek istiyorum! 

Efendim her konuda müsterih olun lütfen. Ben olduğum sürece bu parti asla iktidar olmaz. Emin olun düzgün iki cümle kurmamak için, hala en son okuduğum kitap İNCE MUHARREM pardon ince mehmet Muharrem de nerden çıktı şimdi ! Kurultay geliyor yine! Korktuğum sadece halk, valla onlar olmazsa rakibim yok! Benden daha başarısız olacak biri olamaz. Tıbben bu mümkün değil. Ben buraya dişimle tırnağımla değil, kısa metrajlı FANTAZİ FETÖ KAYITTA adlı filmle geldim. Tek korktuğum bir şey var Mustafa Kemal’in bakışları beni çok rahatsız ediyor. Geçen ‘koltuğunda’  beni görünce, sigarayı derin derin içtiğini gördüm rüyamda. Yüz yüze gelmemek için fotoğraflarını ters çevirdim. Bazen kendimi çok başarılı bulduğum oluyor ama kısa sürüyor. Öyle bir bakıyor ki kendimi kandıramıyorum. Hemen anlıyorum mabadımın açıkta kaldığını neyse ki  dudağımın uçuğuyla atlattım rüyayı! Bu gün gelse mesela koltuğunda beni görse sanırım HEREKE marka yerli ve milli halıyla beni uçurur! 

Efendim ben şimdi geldiğim yoldan tekrar pire gibi pıt pıt uçar dönerim tekrardan. Sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan ben partiyi çöplüğe çevireceğim. Yine kanal da karşıma çık derim. Bir gün çıkarsanız ne yaparım onu da bilmiyorum. Devleti yönetmek kolay biliyorsunuz 17 yıldır yönetiyorsunuz hiç zor değil! Bunda emeğim var! Külliyeye giden CHP’li kim diye birine yazı yazdırmam lazım! Bu aralar milletin cebindekiler tükenmeye başladı. Valla bu halkın ne yapacağı belli olmaz. Başımıza çorap örmeden birileri,  gündemi laçka etmem lazım. Haydi Allah’a ısmarladık. Dattiri tittit dattiri dittit. Aaaaa AKIL HOCAM arıyor. Aynen efendim siz hiç merak etmeyin aynen dediğiniz gibi külliyeye giden CHP’li diyeceğim! Tamam efendim hemen uyguluyorum! Kamera kayıt RENO RAHMİ 12 gelsin bakalım! 

DİPNOT: 

Dümencinin yanına sokuldu. Gemiyi nasıl yönettiğine bakıyordu. Şundan bundan konuştular. Laf arasında dümenci iki gecedir uykusuz olduğunu söyledi. 

Yolcu:

-Ver biraz da ben idare edeyim. Sen biraz kestir. 

Dümenci, onun dümen kullanmayı bildiğini sanarak gidip uyudu. Geminin başı karadan yana döndü. Az sonra da büyük bir gürültüyle karaya oturdular. Dümenci uyanıp da durumu görünce 

- sen ne yaptın yahu! diye söylendi. 

- Ben bir şey yapmadım dostum, DENİZ bitti! 

CHP’de  Kılıçdaroğlu dümende olduğu sürece, deniz de biter kara da! 

BİR FIKRA:

Gazeteciler  referandum kampanyası için gittiği illerden birinde chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'na sorarlar: 

-  Sayın başkan! terörü nasıl önleyeceksiniz? 

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor. zamanı gelince açıklarız. zaten iktidara geldiğimizde nasıl çözeceğimizi gayet iyi göreceksiniz. 

- Nasıl çözeceksiniz? 

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor. 

- Dış politikanız nedir? 

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor 

- Ekonomi?

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor. 

Bir gün başarılı olacak mısınız? 

Dedim ya  arkadaşlar üzerinde çalışıyor!