Sabah asmalardan yaprak toplarken bir yandan da yazım için malzeme topladım. Kuş (güvercin, karga, serçe, ağaç kakan, kumru...), tavuk- civciv, ördek, hindi, kaz, bıldırcın, köpek, kedi, koyun- kuzu ( unuttuğum varsa özür dilerim) sesleri eşliğinde topladım yapraklarımı anda kalarak.

Dün de biraz topladım belki salamura yaparız diye. Baktım bu sabah toplarken sağ elimin başparmağının tırnağı acıyor yaprakları kırmaya çalışırken. Kolaylaştırmak adına gözlem yapmaya kalktım, baktım ki taze olanlar kolaylıkla kırılıyor. Onları seçmeye özen gösterdim. Bir yandan da işin felsefesini yaptım zihnimden. Bazen de sesli olarak dillendirdim düşündüklerimi. Dinleyen olmasa da belki Beyaz anlamıştır beni diye de teselli ettim kendimi. Beyaz, bu evde yaşarken birlikte olduğum köpeklerden biri. Sadece o hayatta şimdilik şükürler olsun. Bahçede dolaşırken beni hiç yalnız bırakmaz güzelim benim.

 Sahi, siz ne köyü ne bahçesi diyeceksiniz şimdi. Kardeşimin köydeki evine geldim hafta sonu için. Malum yasaklı günler ve kardeşim hayvanlara göz kulak olmamı istedi. Zaten son birkaç yılım da bu evde geçmişti. Yabancısı değilim ortamın. Fakat iş- güç öncelikli davrandığım için yaprakların tazesi kartı demeden yaptığım işi bugün daha farkındalıklı yaşıyorum görev bilinci kalkınca. Şükürler olsun.

Tabii zihin bu, rahat durur mu? Yakalamış bir malzeme sıçradı oradan oraya. İlk ‘ malzeme bu‘ sözünün beynime çakıldığı güne gitti. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir psikiyatrisin odasındayız ikinci eşim ve ben. Kadının, benim anlattıklarımdan sonra söylediği ilk cümle bu olmuştu; “ Malzeme bu!” ve devam etmişti “Bununla ne yapacağına sen karar vereceksin. Pasta mı...”. Gerisini duymamıştım kızgınlıktan. İşime gelmemişti duyduklarım ve ben hiçbir şey yapmamaya karar verdim, alanı terk ettim.

Sonra yine taze yapraklardan insanların tazeliğine, gençliğine sıçradı. Onun için mi insanlar gençken daha kırılgan olur, yaşlandıkça kibirleri mi izin vermez daha katılaşırlar; ya da hani bir de salınmak, esneklik var geleni karşılamak adına, o bu işin neresine düşer gibi gibi... Her tarafı dolaştı geldi yine zihnim.

Yazıya malzeme çıkaracağız diye uçtu gitti bizim andaki güzellikler. Sağlık olsun.