Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yapacağı bir başka yol projesi olan Sahil yolu projeleriyle birleşen cadde 6 metre genişlikten 15 metre genişliğine çıkarıldı. Altyapı çalışmalarından sonra yol sıcak asfalt ile kaplanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yolda incelemelerde bulunup, bölgedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Eski Malatya esnafını da ziyaret eden Başkan Polat, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Geziye Büyükşehir Belediyesi yöneticileri Sinan Çeçen, Metin Torun, Mehmet Güner, bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

-Başkan Polat esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti

Eski Malatya bölgesinin gelişmesine ayrı bir önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi bölgesinde yapımı devam eden ve yapılacak olan projelerin hayata geçmesi için muhtarlarla ve bölge sakinleriyle istişarelerde bulunduğunu söyledi.

-Vatandaşımızın desteğiyle yaptık

Karakaya Baraj Gölüne giden en önemli yolu genişlettiklerini vurgulayan Başkan Polat, “Buradaki genişletme çalışmalarının büyük bölümünü tamamladık. Çalışmalarımızı bölgede yaşayan vatandaşlarımızın destekleriyle yaptık. Bizlere bahçelerinden yer verdiler. Biz de vatandaşlarımızın perde duvarlarını, çitlerini ve sulama kanallarını yaptık. Muhtarlarımız yolun yapılması için muazzam çabalar sarf ettiler. Yolumuzun üzerinde Turgut Özal Üniversitesi, İnönü Üniversitesi Ziraat Meslek Yüksekokulu, Ziraat Meslek Lisesi, Arıtma Tesisi ve birçok yerleşim yeri var. Yolumuzu bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.

Eski Malatya bölgemizi cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Cazibe merkezinin çekim merkezi de Sahil Yolu. Bu yolumuz için projelendirme çalışmalarına başladık. İmar çalışmalarından sonra projemiz daha da hızlı ilerleyecek.” şeklinde konuştu.

-Tarihi bir serüveni var

Muhtarlar adına konuşan Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın da hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Başkan Polat ile bazı çalışmaları incelediklerini belirten Muhtar Sayın, “Genişletilen caddemiz eski Sivas yolu - İpek yolu olarak biliniyor. Tarihi bir serüveni var. Yolun büyük bölümü genişletildi. Yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha