Törende mezunlar adına konuşma yapan dönem birincisi Bülent Aydın, daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı.

POMEM Müdürü Faruk Nalçacı ve Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitü Başkan Vekili Prof. Dr. Bayram Ali Soner’in konuşmasının ardından Malatya Valisi Ali Kaban, yaptığı konuşmada, mezunların bundan sonra ülke topraklarında yaşayanlara hiçbir ayrım gözetmeden birer kardeş, anne ve baba gibi davranacaklarını anlattı.

Geçmişte teşkilatı eline geçirmek ve kirli emellerine alet etmek isteyenlerin ortaya çıktığını vurgulayan Vali Kaban, "Bunların sonuncusunu da yaşayalı çok olmadı. Mezunlarımızın geçmiştekiler ve en son yaşadığımız dahil olmak üzere, ortaya çıkacak olan ve bu değerli teşkilatı ele geçirmek isteyen kötü güçlere karşı, sadece milletine hizmet ve devletine sadakat üzerinden bundan sonraki yaşamını planlaması, ona göre bir sürecin devam etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 21. dönem polis adayları yemin ederek kep attı. Tören sonunda adaylar, arkadaşları ve ailelerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.

Törene 2. Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tümgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İlçe Belediye Başkanları, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ile yemin ederek polislik mesleğine başlayan polis adaylarının aileleri katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha