Etap etap yapılacak Beydağı Tabiat Parkı’nda ilk olarak yollar açılıyor. Dolgu ve kazı çalışmalarının devam ettiği parkın içi İnönü Üniversitesi ile yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan proje hayata geçiriliyor.

Projenin içerisinde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık spor alanları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları, mescit, büfeler ve wc’ler bulunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Beydağı Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu. Tabiat Parkı inşaat alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Polat’a, Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak, kentlerin vazgeçilmez unsurlarından olan yeşil alanların artırılması yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Polat, sözlerine şöyle devam etti: “Beydağı Tabiat Parkı 900 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Beylerderesi 1320 dönümlük bir alan. Malatya’mızın çok büyük parklarla ve yeşil alanlarla çevrelenmesi Malatya için büyük bir avantaj. Beydağı tabiat parkı toplamda 900 dönüm. Bu parkımızı etaplar halinde Malatya’mızın hizmetine sunacağız. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde 1. Etap çalışmaları kapsamında 100 dönümlük alanı hizmete sunmuş olacağız. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettirerek 900 dönümlük alanın tamamını hizmete açacağız.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha