Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçirilen ve Malatyalılar tarafından yoğun ilgi gösterilen hayvanat bahçesini şu ana kadar 500 bin kişinin ettiği bildirildi. 
 
-"DOĞUMLAR SONRASI HAYVAN SAYILARI ARTIYOR"
 
Orduzu Pınarbaşı mevkiinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesinde bulunan 78 değişik tür ve cinsten hayvanların sayısı, yeni doğumlar ile birlikte bin 122’ye ulaştı.
 
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ziyarete açılan hayvanat bahçesinde yıl içerisinde doğumlar sonrası birçok hayvan türü artış gösterdi. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde 7 yavru ceylan, 1 yavru alageyik, 2 yavru dağ keçisi, 2 yavru cüce keçi, 2 yavru yeleli koyun, 1 yavru tiftik keçisi, 1 yavru Sanen keçisi, 1 yavru örümcek maymun, 3 yavru kurt ile 2 yavru lama ve birçok kanatlı türün kuluçka sonrası yavruları ile hayvanat bahçesindeki hayvan varlığı bin 122’ye ulaştı. 
 
-YAVRU LAMA HAYVANAT BAHÇESİNİN MASKOTU OLDU
 
Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesine geldikten bir hafta sonra ilk yavrusunu dünyaya getiren Lama, 8 Ekim günü dişi bir yavru daha dünyaya getirdi.  Özellikle çocukların ilgi odağı olan yavru lama, Hayvanat Bahçesinin adeta maskotu oldu.
 
Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi yeni üyeleri ile vatandaşların ziyaretlerini bekliyor. 
 
Kaynak : PHA
Kaynak: pha