Yapılan basın açıklamasının ardından gönüllü üyeler Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı hayvan barınağına bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Gönüllüler adına basın açıklaması yapan Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Tercan “Bildiğiniz üzere son dönemlerde hayvanlara karşı olumsuz davranışlar sergilenmekte ve bu durum kamuoyunda infiale yol açmaktadır. Vicdanını, merhametini, hayvan sevgisini kaybeden zalim insanlara karşı bu basın bildirisi aslında bir tepkidir. Onların karşısında çoğunlukta olduğumuzu biliyoruz. Zalim sadece insana zulmeden değildir ve sevgi sadece insandan insana aktarılan bir duyguda değildir. Hayvanların da korunmaya, sevilmeye, merhamet edilmeye ihtiyacı vardır. Hayvanların canının da yanabileceğini, acı içinde ölebileceklerini, anlamayanlara, bilmeyenlere sesimizi duyurmak amacıyla bugün burada toplanmış bulunmaktayız” dedi.
Basın açıklamasının ardından toplanan Gençlik Meclisi üyeleri Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı hayvan barınaklarını gezerek burada bulunan hayvanların bakımı, tedavisi ve hayvanları sahiplenme gibi konular hakkında işin uzmanlarından bilgi aldılar.
Barınak Gezisi sonrası gönüllüler adına konuşan Hatice Zeynep Kınık “ Malatya Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağını gençlik merkezi üyeleri ile birlikte gezdik. Burada hayvanlara doğal yaşam ortamı sağlandığını gördük. Hasta ve bakıma muhtaç hayvanların beş yıldızlı hastane ortamında tedavilerini yapıldığına şahit olduk. İmkânlarımındâhilinde buradan bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum. Böyle hizmetleri Malatya’ya sunan Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Sayın Hacı Uğur Polat’agençler adına teşekkür ederim. ” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha