Biz olayı ADIYAMAN’ımızın duayen Gazetecilerinden Sayın Mahmut TEKİN beyin yazısından öğrendik. Bu duyarlılığından dolayı da Sayın Mahmut TEKİN beye teşekkür ediyoruz.Yıkılan Kütüphanenin yerine yenisi yapılacakmış. Bugün gittim yerine baktım etrafı çevrilmiş, galiba yakında inşaatına başlanacak.

Belediye Başkanımız Sayın Süleyman KILIÇ bey ;

Kusura bakmayın sayın başkanım; O küçücük yere kütüphane olmaz. Lütfen o inşaata izin vermeyin. Gerçekten yazık olur.

Mevcut kütüphane arsasının tamamı 1300 m2. Bu kadar küçük bir alana Kütüphane olmaz. .

Nüfusu 300 bine dayanan ADIYAMAN’a ,değil arsası 1300M2.;  Binası 1500-2000 m2.olan modern bir kütüphane lazım.

1300 m2.lik arsada çekmeleri de hesaba kattığımızda ancak 300-350m2. oturumu olan çok çok küçük bir kütüphane yapılabilir ki  bu da ADIYAMAN’ın ihtiyacına cevap vermez. ADIYAMAN’a da böyle bir kütüphane yakışmaz.

Peki o zaman çözüm ne ? Ne yapılmalı ?

*** Öncelikle Kütüphane, Müze, köşedeki özel mülkiyet ve mevcut Demokrasi Parkı birlikte yeniden projelendirilerek, o alanın tamamının altı (çok büyük bir ihtiyaç olan) 2-3 katlı otopark, üstü de yeşil alan(park) olarak düzenlenmelidir.

*** Mevcut müzenin arsası 1600M2. Orası da kütüphane alanı gibi oldukça küçük.  Bu itibarla Müzenin yeri, Örenli (Pirin) Mahallesinde bulunan ve  Komagene Krallığının önemli şehirlerinden olan Tarihi  “PERRE ANTİK KENTİ”nin yanıdır. Zaten ANTİK KENT de müzenin bir parçası değil midir? Antik kentin uygun bir yerine Müze alanı ve modern, ihtiyaca cevap verebilecek bir İdare binası yapılmalıdır..

*** Kütüphane için ise Atatürk Bulvarı üzerinde kamuya ait çok uygun parseller mevcuttur.

Mesela; Yeni Adliye Sarayının karşısında eski “Kız Meslek Lisesi”nin bulunduğu parselin Mimar Sinan Parkına bakan cephesindeki yaklaşık 4000M2.lik parsel..

Mesela Bozdoğan Oteli karşısındaki eskiden Tarım İl Müdürlüğü ek hizmet binası ve Lojmanlarının bulunduğu ve şu anda yıkılmış atıl vaziyette bulunan yaklaşık 6000M2. lik parsel.

Kamuya ait başka parseller de var ama bu iki parsel bulundukları yer bakımından yani Merkeze daha yakın oldukları için  Kütüphane yapmaya  oldukça  uygundur.

Sayın Valim ,
Sayın Belediye Başkanım
Ve değerli Vekilimiz sayın Ahmet AYDIN bey ;

Lütfen bu konuya ciddi olarak eğilin. Söz konusu bu parselleri Uzmanlarınıza ve danışmanlarınıza inceletin. En önemlisi İlgili kurumlar bu parselleri vermemek için direneceklerdir. Sizler Kamu Kurumlarının bu  “Kurum Milliyetçiliği” yapmalarına izin vermeyin ve atıl vaziyetteki bu parsellerden birine modern, çağın ve 300 bin nüfusa sahip ADIYAMAN’ımıza yakışacak bir Kütüphane yaptırın.

Böylece ADIYAMAN’ımız hem modern bir kütüphaneye, hem güzel bir Müzeye, hem de ADIYAMAN’ın çok ihtiyacı olan bir OTOPARKA ve halkın nefes alacağı çok güzel bir parka sahip olacaktır.

Takdir sizin efendim. Arz olunur.