Adıyaman’da Bugün Gazetesinin 19 Ekim 2013 günlü nüshasında “Arşivde Bugün” sayfasındaki ilk yayın tarihi tam bir yıl öncesi olan bir haber dikkatimi çekti. Bu tür haberler genellikle bayatlamış haber sayılır. Oysa bu haber derin dondurucudan yeni çıkmış gibi tazeliğini ilk günkü gibi koruyor. Aynı zamanda kamuoyunun hafızası tazeleniyor.

Derin dondurucudan bahsettik. Gerçekten ilimizin bazı sorunları maalesef öteleniyor. Sorunun giderilmesini isteyen vatandaş veya varsa ilgili kuruma “Tamam, planladık hemen başlayıp bitireceğiz” denilerek, hatta “Ne yapalım kardeşim bu iş benim görevde olduğum zaman mı yapılmış ki ben düzelteyim?“ yollu geçiştirmelerle sorunlar adeta derin dondurucuya konuluyor, siyasetteki deyimle de toz, halının altına süpürülüyor.
İşte söz konusu gazete haberi de bu şekilde derin dondurucuya konulan sorunlardan biri…
Haber başlığı şöyle: “18 yıldır temizlenmeyen mazgallardan dolayı alt yapı tıkanma noktasında… Bu kadarına da pes”
İçeriğinde ise, Adıyaman’ın vitrini olarak tabir edilen Atatürk Bulvarının görünen kısmındaki bakıma karşın, alt yapısındaki 18 yıllık pislik birikintisinin Adıyaman’ın şehir alt yapısını ciddi şekilde tehdit ettiği belirtilerek kötü kokuya dikkat çekilmiş.
Adıyaman Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğünün, sonuçta devletin görev alanına giren Atatürk Bulvarı boyunca yıllardır devam eden, çoğu insanın geçerken burnunu tıkadığı, bulvar cephesine bakan evlerin pencerelerini dahi açamadığı lağım kokusunun nedeninin kanalizasyonların temizlenmemesinden mi yoksa yağmur sularının ayrı boruya bağlanacağı yerde lağım sularının aktığı kanalizasyon borularına bağlandığından mı olduğu tartışılabilir.  Ancak tartışılmayan tek husus halen devam eden pis koku! Ki bulvar üzerinde kamu kurumları ile ilin üst düzey yöneticilerinin ikametgahları bulunmasına karşın!!!!
O halde şehir alt yapısından sorumlu Adıyaman Belediyesinin, “eskimemiş” Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in deyimiyle “öğrenilmiş çaresizlikten” sıyrılarak bir an önce kollarını sıvayıp işe girişmesi ve kokuyu gidermesi… Çünkü bu iş en az Kale veya Otogar kadar önemli…
“Yerel seçime kanalizasyon onarımı içerisinde giremem” denilerek sorunun yine “derin dondurucuya” konulması halinde aday adaylarının bulvar üzerinde evi olanlar ile bulvardan geçen yayalara ve araçtakilere seçim broşürüyle birlikte birer bez maske dağıtmaları gerekecek!
Veya bilhassa seçime kadar ilimizi ziyaret edebilecek devlet ve siyasi parti büyüklerinin araçları bulvarda durdurulup “lütfen koklar mısınız?” denilebilecek.
Veyahut ta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün ziyaretlerinde yapıldığı gibi bu kez günde üç kez gül kokusu atılacak! Tabii ki işin maliyet karşılaştırması ayrı bir konu… 
Ehhh… Cumhur, Cumhurbaşkanı’ndan daha mı önemsiz canım?
Son söz: Haydi Başkan Büyükaslan, büyük’lüğünü şimdi de göster! Çöz sorunu kökünden!
Mustafa Işıldak www.mustafaisildak.com.tr