AKP’nin tek başına iktidarda olduğu 2002-2020 arasında Başbakanlığa bağlı devletin resmi kurumu olan Devlet Planlama Teşkilatı’nın 2003 yılında yaptığı “İller Arası Sosyo-ekonomik Gelişmişlik Sıralamasında” toplam 81 il arasında 65. sırada yer alan Adıyaman, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı devletin resmi kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) 2018 yılında yaptığı “İller Arası Sosyo-ekonomik Gelişmişlik sıralamasında”, toplam 81 il arasında 72 sırada yer almıştır.

2003-2018 arasında Adıyaman gerilemiş ve yoksullaşmıştır.

Bir Adıyaman Düşünün

- Adıyaman yoksullaşıyor ve geriliyor. Fakat Adıyaman halkı:

- Bu durumu sorun yapmıyor ve sorgulamıyor.

- Sivil toplum örgütleri bu durumu sorun yapmıyorlar ve sorgulamıyorlar.

- Adıyaman’da yayınlanan gazellerin muhabirleri ve köşe yazarları, televizyonların muhabirleri ve program yapımcıları, bu durumu sorun yapmıyorlar ve sorgulamıyorlar.

- Adıyaman halkının bu tutum ve davranışının bir sonuca olarak 2003 yılında “İller Arası Sosyo-ekonomik Gelişmişlik Araştırması Sıralamasında” toplam 81 il arasında 65. sırada yer alan Adıyaman, 2018 yılında yapılan İller Arası Sosyo-ekonomik Gelişmişlik Araştırması Sıralamasında 72. sırada yer almıştır. 7 basamak gerilemiştir.

Siyaset ve Siyasetçi

Siyaset, halka hizmet etmek, halka fayda sağlamak, halkın yaşamını iyileştirmek ve yaşam kalitesini yükselmek için yapılan bir iştir.

Siyasetçi, siyasetin yapıma amacı gereğince, halkın sorunlarına çözüm üretmek, halka fayda sağlamak, halkın yaşamını iyileştirmek, yaşam kalitesini yükselmek için siyaset yapan kişidir.

Adıyaman’ın sorunlarına çözüm üretmek, halka fayda sağlamak, halkın yaşamını iyileştirmek ve yaşam kalitesini yükselmek sözünü vererek halkın oyunu alan, 2002-2020 arasında AKP’den milletvekili, belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi, il ve ilçe başkanı ve yönetici seçilenler, verdikleri sözlerini tutmadıkları, siyaseti kendileri için, kendilerini ve yakın çevrelerini zenginleştirmek için yaptıkları, Adıyaman halkının bu durumu sorun yapmadıkları ve sorgulamadıkları için, 2003 yılında yapılan “İller Arası Sosyo-ekonomik Gelişmişlik Araştırması Sıralamasında” toplam 81 il arasında 65. sırada yer Adıyaman, gerilemiş ve yoksullaşmıştır. 2018 yılında 72. sıraya gerilemiştir.