19 Mart 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısıyla illerinden seçilip gelen, Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Laz Çerkez, toplumun tüm kesimlerinin temsil eden milletvekillerinin katılımı ile 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi toplandı. Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oylamada Mustafa Kemal Meclis Başkanı seçildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Büyük Millet Meclisi’nde alınan karlarla Türk Kurtuluş Savaşı başlatıldı. Emperyalist işgal güçlerine karşı, cephede Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Laz, Çerkez hep birlikte savaştılar. İşgal güçleri büyük bir yenilgiye uğratıldı. Geldikleri gibi gittiler.

Türk, Kürt, Sünni, Alevi, Laz Çerkez, topumun tüm kesimlerinin temsil edildiği milletvekillerinden oluşan Büyük Millet Meclisi’nde alınan kararla, 29 Ekim 1923 tarihinde Halk Egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti Kuruldu. Devrimler yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkarılan kanunlarla, Devrimlerle yurttaşlar arasında renk, din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayırımı yapılmadan insan merkez alan, insan önem ve değer veren, insanın yüceltilmeyi amaçlayan toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel değişim ve dönüşümler yaşama geçirildi. Türkiye Cumhuriyeti çağdaş kurumlarla inşa edildi. Uygar ve çağdaş ülkeler arasında saygın ve onurlu yerini aldı.

Bu bağlamda Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Sünniler, Aleviler, Türkiye Cumhuriyeti’nin aslı yurttaşlarıdır.

1 Kasım 1945’te çok partili siyasal yaşama geçildi. 21 Temmuz 1946 tarihinde ilk çok partili seçimler yapıldı. 1946- 1999 tarihleri arasında yapılan seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin aslı unsurlarında olan Kürtler, seçimlere katılan partilere oy verdiler.

AKP, 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. Kürtlerin yaşadıkları illerde AKP üyeleri, ilçe ve il teşkilatları Kürtlerden oluştu. 3 Kasım 2002-1 Kasım 2011 arasında yapılan genel ve yerel seçimlerde Kürtler, AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye oy verdiler. Türkiye genelinde Kürtlerin oyunu alan AKP, 3 Kasım 2002-12 Haziran 2011 arasında yapılan seçimlerde tek başına iktidara geldi. İl İl Sandık sonuçları analiz edilerek Kürtlerin seçimlere katılan bütün partilere oy verdikleri, Ağırlıklı olarak AKP’ye oy verdiler. AKP Kürlerin oyunu alarak sürekli iktidar olduğu görülecektir.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 12 Ekim 2012 tarihinde kuruldu. 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015, 24 Haziran 2018 seçimlerine katıldı. Bu seçimlerde Kürtler, AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye, İyi Partiye, HDP’ye oy verdiler. İl İl Sandık sonuçları analiz edilerek, Kürtlerin seçimlere katılan bütün partilere oy verdikleri görülecektir.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), katıldığı seçimlerde yalnızca Kürtlerden oy almadı. Türk sosyal demokratları, sosyalistleri, Komünistleri, Türkiye’de yaşayan Ermeniler ve Hristiyanlar, ağırlıklı olarak HDP’ye oy verdiler. İl İl Sandık sonuçları analiz edilerek, bu durum görülebilir.

Kurtuluş Savaşı’nda Cephede Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi birlikte savaşan,

Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna, devrimlere, devrimlerle yaşama geçirilen toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel değişim ve dönümleri düzenleyen kanunlara oy veren,

1946-2011 arasında yapılan seçimlerde, seçimlere katılan partilere oy veren,

3 Kasım 2002-12 Haziran 2011 arasında yapılan seçimlerde AKP’ye oy veren Kürtlerden, 2015-2018 arasında yapılan seçimlerde, HDP’ye oy veren Kürtleri, terör örgütü PKK yandaşı ve teröristlikle suçlamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin aslı yurttaşlarından (unsurlarından) olan Kürtlere yapılan büyük haksızlıktır. Ayrımcılık ve bölücülüktür. Cumhuriyeti’nin barış ve huzuruna dinamit koymaktır.