Hz İbrahim,  bir erkek evladım olursa onu Allah’a kurban ederim diye dilekte bulununca, ALLAH  ona bir erkek evlat nasip etti. Oğlu büyüyüp koşacak hale geldiğinde, hz İbrahim rüya görmeye başladı. Durumu oğluna izah etti. Oğlu ise, Allah’ın emrini yerine getirmesini söyleyince, Hz İbrahim oğlunu yere yatırıp tam kurban edecekken, Cebrail ona testi başarıyla geçtiğini izah edip, ona büyük bir kurban hediye etti. Şüphesiz Allah kulunu test etmişti. O gün bugündür kurban keser müslümanlar! Maide süresinde kimlerin kurban keseceği ile ilgili ayet açık aslında! Bugün kesilen kurbanların dini anlamda yerini bulup bulmadığını hocalar mutlaka konuşmalı. Gerçi konumuz bu değil konumuz  kurbanlık ADIYAMAN ! 

ADIYAMAN’ın  geri kalmışlığı ile ilgili yazdığım hiç bir yazı bugüne kadar herhangi bir yetkili tarafından fark edilmedi. Ne yapmak lazım, bilmiyorum! Adıyaman ve ilçelerine yetkililerin beceriksizliği ile reva görülen şu hayat karşısında, üzülmemek elde değil. İçimiz kan ağlasa da, gün geçtikçe yapacak hiç bir şeyin olmaması, gerçekten çok üzücü! Adıyaman eğer manken olsaydı, soyunur FEMEN  grubu gibi belki görünür hale gelirdi. Gerçi hatları da düzgün değil ADIYAMAN’nın!  Çarpık yapılı, kirli, dumanlı ve eskimiş!  Manken olsa boşansa mesela,  yada pizza olup herkese farkettirse kendini olur mu bilmiyorum! Adıyaman’ı kim ne zaman farkedecek gerçekten bilmiyorum. Bu konu da hiç umudum da yok gerçi! Halk da kaderine mahkum edilmiş zaten. Herkesin sorgulayan yönü yere yatırılıp cehalete kurban edilmiş gibi...

Adıyaman ve ilçelerin karar vericileri niçin seçilir bilmiyorum. Devasa paralar harcayıp, Başkan olanların amacı hakkında bir fikrim de yok! Vekil olanların, valinin, kaymakamın sorunları yerinde inceleme adı altında turistik gezilerinden, artık nefret ediyorum! Gelecek zamanlı cümlelerle, halka benimsetilen hayat ile  şikayet edenlere umut tacirliğinden başka hiç bir işe yaramayan, şu son yılların beceriksiz karar vericilerinden, artık gına geldi. Ne diye seçildiğinin bile farkında olmayan, işgal ettiği makama hakaret sayılacak şu beceriksiz kadroları,  kim reva görüyor Adıyaman’a? İlçe ve köyler bok içinde! Her taraf sineklerle dolu, yollar köstebek yuvası, sağlığı var mı yok mu belli değil.  Bu nasıl bir kabullenmişlik, bu nasıl bir şükür edilmişlik, anlamak o kadar zor ki! 

Şu ADIYAMAN’a  ne demeli! Hz ibrahim’in bıçağını boğazına dayasan yine sesini çıkarmayan,  sesleri kısılmış, varlığının dahi farkında olmayan yığınlara ne demeli? Her şeyden aciz hale getirilmesine şükredecek kadar körelmiş beyinleri, ne etmeli? Türkiye’nin kurbanı neden  Adıyaman? Kendi çukurunu kazıp yere yatan, lütfen beni kes diyecek kadar değersiz olmayı neden kabullendi Adıyaman? Elektrik hizmeti haricinde şu Adıyaman da yolunda olan başka bir şey var mı?  O da zaten garibanları sömürmenin bir başka adı. Çukurova’nın ırgatlarını anlatan Yaşar Kemal orda çalışanların kurbanlık adıyamanlılar olduğunu gördü mü bilmiyorum. Ordu’nun fındık toplayıcıları kimler? Malatya’nın kayısılarını kim topluyor? Tabi ki kurbanlık Adıyaman...

Meclis’te söz alıp şu Adıyaman’ın sorunlarını anlatacak yeterlilikte bir vekil dahi seçememek ne demek!  Besni’nin köylerine bir bakın Allah için! Her taraf hayvan gübresi ve atık su bataklıkları. Maaş vekillerinin çözüm noktasında herhangi bir girişimleri var mı? Kendi menfaati harici hiç bir şeyden haberi olmayan,  Adıyaman’ı  kurban seçip, bıçağı onuruna atan bu kımıldamazları başımıza bela eden nasıl bir suçumuz var ? Altlarına çektikleri son model arabalarla bize hizmet ediyormuş görüntüsü veren, maaşını alıp yazlıklarında keyf çatan, el etek öpüp vekil olma uğruna takla atanları,  başımıza biz kendimiz bela ettik aslında ! Suçumuz çok bizim! Belki de koç yerine kurban edilmeyi günümüzde siyasilerin yalanları ve vaadleri karşısında şükretmek için kendimiz seçtik! 

Hz İbrahim oğlunu kurban edecekken, Cebrail ona koç hediye etti. O günden sonra, uygun hayvanlar kurban edilmeye başlandı. Bir il hariç, oda Adıyaman! Adıyaman da kim yetkili hale geldiyse menfaati için Adıyaman’ı kurban etmekten vazgeçmedi. Utanmadı, arlanmadı. Burdan nereye ulaşır bilmiyorum ama tüm Türkiye’ye suç duyurum olsun! Adıyaman ve ilçelerine müfettişler gönderilsin. Gelen para ile yapılan hizmetler mukayese edilsin! Bakalım ilimizde ve ilçelerimizde ne kadar kurban edilmişiz? Besni ve köyleri  için tahminim var. Kör bıçakla ensemizden kodamanlara kurban edildiğimiz o kadar net ki. Yarından tez yok tüm Adıyaman boynuna,  umutlarına atılan bıçağı, cellatlarının elinden almalı. Artık Adıyaman da “KOÇ” kesmesi gerektiğini öğrenmeli. Akıtılan kandan beceriksizler alnından damgalanmalı! 

  

DİPNOT: 

Adamın biri kurban konusunu anlatıyormuş:

"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş..."


Dinleyenlerden biri dayanamamış: 

"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı. 

ADIYAMAN’IN NERESİNİ DÜZELTELİM BU BECERİKSİZLER OLDUĞU SÜRECE...