Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen #OkumayıSeviyorum çağrısına başarı öyküsü olan Adıyamanlı Şahsiyetlerimiz Video ve Mesajlarıyla destek oluyorlar.

Çağrıya Minyatür Sanatçısı/Coğrafyacı Zeynep Tuğ’da destek oldu.

Zeynep Tuğ Kimdir?

1978 yılında Adıyaman Kahta’da doğmuştur. İlköğretim ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans alanlarından mezun olmuştur. Yine aynı üniversitede Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde eğitim almıştır. Üniversite eğitimi ile paralel bir şekilde Medeniyetler Tarihi, iktisat, Mantık, Felsefe, Sosyoloji, Sanat, Edebiyat ve Sinema alanında farklı kişi ve kurumlardan eğitimler almıştır.

​Mezun olduktan sonra özel okullarda Coğrafya Öğretmeni olarak görev almış, bu süreçte bilimsel projeler hazırlamış ve danışmanlıklar yapmıştır. Türk Coğrafya Kurumu bünyesinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen arazi çalışmalarına katılmıştır. Kişisel olarak da farklı bölgelere çeşitli doğa gezileri gerçekleştirmiştir.

Sanat hayatının yoğunluğu nedeniyle daha sonra öğretmenlik mesleğini bırakmıştır.

​1999 yılında başladığı karakalem eğitimini 2004 yılında minyatür sanatı ile tanışınca bırakmıştır. Orhan Dağlı, Özcan Özcan ve Reza Hemmatirad gibi önemli sanatçılardan minyatür alanında eğitimler alarak farklı üslup ve tekniklerde kendini geliştirmiştir. 2012-2017 yılları arasında Reza Hemmatirad’dan aldığı eğitim sonrası minyatür alanında icazetini ve İstanbul Tasarım Merkezinden de Minyatür Atölyesi Katılım Belgesini almıştır. Sonrasında ise minyatür alanında farklı kurumlarda eğitimler vermeye başlamıştır. Kişisel çalışmalarıyla birlikte çeşitli sanat projelerinde ve sergilerde yer almış; seminerler, söyleşiler, workshoplar gerçekleştirmiştir. Çeşitli kişi, özel kurum ve yayınevlerine, Eyüp Belediyesi, Sayıştay Başkanlığı gibi önemli resmi kurumlara konsept çalışmalar yapmıştır. Bunların yanında TRT1’de yayınlanan Vuslat dizisi için özel olarak tasarlayıp, hazırladığı minyatür çalışmaları, dizinin senoryosu ve kurgusunun bir parçası olmuştur.

Sanatçı, Algan Sanat Grubu bünyesinde geliştirilen projelerde aktif rol almakta ve Gevher Sanat Atölyesi’nde kişisel çalışmalarına devam etmektedir.

Editör: Adıyaman Haber