“Doğal Özellikleriyle Üniversitemizi Tanıyalım” ve “Astronomi Gözlemevini Tanıyalım” parolasıyla gerçekleştirilen ziyarette üniversiteye ait doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımıyla beraber bilimsel süreç becerileri kazandırmaya yönelik özgün etkinlikler ve çeşitli faaliyetler düzenlendi.

Adıyaman BİLSEM Müdürü Fuat Tokur, okul öğretmenlerinden Bilal Zemin, Yaşar Aydoğdu ve Necmettin Doğan nezaretinde Üniversite Merkez Külliyesinde yer alan Adıyaman Evi, Minyaman Çarşısı, Nemrut ve Perre Tümülüsleri, ADYÜ Kale, Seyir Terası ve Gözlem Evinde incelemelerde bulunan öğrenciler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Taha Gönüllü’yü de makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette “Adıyaman´da Yerden Göğe Doğa Serüveni” Projesi ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Gönüllü’ye bilgi veren BİLSEM Müdürü Tokur, “ Proje kapsamında Adıyaman iline ait doğal, tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerle beraber bilimsel süreç becerileri kazandırmaya yönelik özgün etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bugünki ziyaretimizi  her geçen gün biraz daha gelişen Üniversitemize ve çok değerli Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamıza gerçekleştirdik. Çok güzel karşılandık. Öğrencilerimiz de üniversitemize hayran kaldılar. Gerek fiziki gerek sosyal gerekse de eğitim anlamında gelişim sürecini tamamlamış bir üniversite gördük. Projenin hedef kitlesi olarak İlimiz merkez ilçede temel eğitim düzeyinde öğrenim gören e-okul sistemine kayıtlı olan 8. Sınıfta öğrenim gören çocuklarımız planlanmıştır. Proje kapsamında etkinlik ve faaliyetlerin; Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi, Adıyaman Üniversitesi, Astronomi Gözlemevi, Toprak Mahsulleri Ofisi, Adıyaman Müzesi, Pirin Perre Antik Kenti, Karadağ, Çelikhan Çat Barajı ve Yüzen adalar, Alabalık Tesisi, Doğanlı Çınarı Doğal Anıtı, Çelikhan Doğal İçmesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Eğri Çayı Vadisi ve Kervansaray Botanik Parkı olarak belirlenen yerlerde gerçekleştirilecektir” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Gönüllü, “ Ben öncelikle geleceğimiz olan gençlerimize hayat boyu başarılar diliyorum. Böyle güzel bir projede yer aldıkları için kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların arından BİLSEM öğretmen ve öğrencilerine yönelik üniversitenin gelişim sürecinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Gönüllü,  üniversitenin son 7 yılda gerek fiziki gerek sosyal gerekse de eğitim anlamında büyük yol kat ettiğinin altını çizdi.

Ziyaretin ardından Adıyaman BİLSEM öğrencileri tarafından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Taha Gönüllü’ye hediye takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha