Adıyamanlı yazar Suat Tekin, Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya gelerek, eserleri hakkında bilgi verdi.

Yazmış olduğu eserleriyle Türkiye’nin birçok ilinde fuarlara katılan yazar Suat Tekin, bu defa ise gençlerin sorularını yanıtladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapmış oldukları ortak projelerle yazarlarla gençleri bir araya getirdiklerini belirten Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi; “Derneğimiz tarafından başlatmış olduğumuz projelerimizle önemli bir mesafeyi kat etmiş olduk. Geçmiş yıllarda başlattığımız projelerimiz gençler tarafından yoğun bir ilgi görmüştü. Bu ilgiden yola çıkarak okumanın ve eğitimin önemini gençlerimize aşılamış oluyoruz."dedi.

"Yapmış olduğumuz bütün etkinliklerimizde okumanın önemi üzerinde duruyoruz" diyen Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Bu etkinlikleri düzenlerken mutlaka en az bir katılımcımızı da gençlerle buluşturuyoruz. Projemiz kapsamında etkinliklerimize katılan yazarlarımız mesleki tecrübelerini ve hayatlarından kısa kesitleri gençlerle paylaşıyorlar. Örnek alınacak olan bu hayat hikayelerini dinleyen gençlerde okumanın önemini anlamış oluyorlar. Çünkü geçmiş yıllarda hayat koşulları bu kadar iyi olmadığı için birçok insanın okuması çok zordu. Köylerden şehre gelen çocukların okumak için verdikleri o mücadele ile bugünkü şartları kıyasladığımız zaman günümüz gençliği oldukça şanslıdır. Bizlerde bu sebeple yazarlarımızın katılımıyla düzenlediğimiz toplantılara gençleri davet ediyoruz. Düzenlediğimiz her etkinlik oldukça verimli geçiyor. Program sonunda gençler merak ettikleri bütün soruları davet ettiğimiz yazarlara soruyorlar. Daha sonrasında ise gençler davet ettiğimiz yazarlarımızın kitaplarını onlara imzalatıyorlar. Bugünde Adıyaman’da yaşayan değerli yazarımız Suat Tekin bizleri kıramayarak gençlerle bir araya geldi. Oldukça verimli geçen programımız sonrasında gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Bu projemiz yıl boyunca devam edecektir. Bu projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’e, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ayhan Tekin’e ve etkinliğimize katılan Adıyamanlı yazarımız Suat Tekin’e çok teşekkür ederiz."

Gençlerin yazar Suat Tekin’e merak ettikleri soruları sormalarından sonra kitap imza etkinliği ve toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha